Antena Meniu Search
x

8 cele mai mari obstacole cu care tinerii antreprenori se luptă

Viața de antreprenor vine cu multe provocări. Abordate corect, acestea pot aduce beneficii uriașe și satisfacții pe care puține joburi le pot oferi. Începutul de drum este însă extrem de dificil.

Viața de antreprenor vine cu multe provocări. Abordate corect, acestea pot aduce beneficii uriașe și satisfacții pe care puține joburi le pot oferi. Începutul de drum este însă extrem de dificil, multe lucruri sunt necunoscute, experiența este limitată, iar riscurile sunt semnificativ mai mari.

8 cele mai mari obstacole cu care tinerii antreprenori se luptă

1. Gestionarea echipei

Startul în business începe cu formarea unei echipe de bază. Pentru mulți tineri antreprenori, acest lucru poate fi extrem de solicitant, mai ales că vor intra într-o lume complet nouă, în care vor fi responsabil pentru plata salariilor și a taxelor, pentru gestiunea personalului în firmă și organizarea în cel mai mic detaliu. Un soft de gestiune resurse umane se poate dovedi extrem de util atât la început de drum, dar și în primii ani de activitate, oferind suportul necesar pentru a pune rapid afacerea pe picioare.

2. Trebuie să renunțe la o carieră

Dincolo de provocările de strategie de business, există și provocări personale. Un început de drum de succes în antreprenoriat va însemna și renunțarea la carieră și la job și dedicarea 100% a timpului în această direcție.

3. Dilemele financiare

Fără experiență în menținerea unei afaceri pe linia de plutire din punct de vedere financiar, acest aspect al banilor va fi extrem de stresant la început de drum, notează și jurnaliștii revistei de business Entrepreneur. Cu presiunea salariilor, taxelor și a contractelor de plătit la zi, începutul va trebui calculat extrem de exact, fie printr-o creditare, fie printr-un client puternic care să asigure o colaborare pe termen lung.

4. Antreprenorul trebuie să vină cu viziunea

Oricât de bună ar fi echipa formată, viziunea firmei va fi dată tot de lider. Deși este o regulă care se menține și dincolo de primii ani, la început de drum această viziune poate face diferența între un start reușit și un faliment rapid.

5. Totul este o mare necunoscută

Piața e o necunoscută, modul în care clienții se vor raporta la produs sau servicii reprezintă o necunoscută, până și felul în care relația cu angajații va evolua nu este certă. Stabilitatea iese din discuție la început de drum, iar astfel apare stresul.

6. Singurătatea

Chiar dacă va avea oameni buni pe posturi cheie în firmă, un antreprenor aflat la început de drum va resimți mereu singurătatea provocată de presiunea faptului că firma se află în mare măsură pe umerii săi.

7. Modul în care deleagă atribuțiile

Delegarea este una dintre cheile succesului în afaceri. Având în vedere lipsa de experiență, acest proces va fi unul de “trial and error” în prima perioadă. În mod cert, dacă sarcinile nu sunt delegate corect, niciun business nu are viitor.

8. Presiunea deciziilor

Stresul deciziilor este o afecțiune adevărată, așa cum arată New York Times în acest material, mai ales în lumea afacerilor. Nivelul de stres va crește la cote uriașe, mai ales din cauza faptului că un tânăr antreprenor va avea de luat sute de decizii importante în fiecare zi, iar fiecare dintre ele poate fi vitală pentru viitorul firmei.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Roman Samborskyi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » 8 cele mai mari obstacole cu care tinerii antreprenori se luptă