Antena Meniu Search
x

8 cele mai periculoase zone din casă pentru igiena familiei tale

Curățenia casei tale este extrem de importantă atât pentru sănătatea fizică, dar și pentru cea mentală. O casă curată reduce semnificativ nivelul de stres, dar și riscul apariției depresiei, notează un studiu publicat în Personality and Social Psychology Bulletin.

Curățenia casei tale este extrem de importantă atât pentru sănătatea fizică, dar și pentru cea mentală. O casă curată reduce semnificativ nivelul de stres, dar și riscul apariției depresiei, notează un studiu publicat în Personality and Social Psychology Bulletin. Mai mult, un mediu mai curat te va influența să iei decizii mai sănătoase, așa cum Psychological Science explică într-un raport care arată că persoanele care trăiesc într-o casă impecabilă vor alege de regulă să mănânce sănătos.

Printre alte beneficii ale curățeniei în locuință la nivel mental se numără și capacitatea mai bună de concentrare, dar și somnul mai odihnitor, două lucruri esențiale pentru persoanele care se declară în general foarte ocupate. Tocmai din aceste motive, este foarte important ca atunci când faci curățenie în casă să nu ignori anumite zone care pot fi uitate foarte ușor.

8 cele mai periculoase zone din casă pentru igiena familiei tale:

1. Toate mânerele și întrerupătoarele din casă

Poate că nu realizezi, dar întrerupătoarele și mânerele din casă, fie că vorbim de cele de la geamuri, uși sau frigider, sunt cele mai folosite pe parcursul unei zile. Este foarte important ca acestea să fie curățate săptămânal cu mare atenție, pentru că reprezintă zone pline de bacterii.

2. În spatele obiectelor mari de mobilier

Aici apar de obicei problemele nevăzute ale casei, care pot fi supărătoare și pentru sănătatea ta și a familiei tale. Vorbim despre mucegaiul care se formează uneori în spatele pieselor mari de mobilier din casă și sunt greu de depistat. Unul dintre semnele apariției acestor pete este de obicei mirosul similar cu cel al pământului umed. Citește cu atenție care sunt soluțiile de îndepărtare ale petelor de mucegai de pe pereti într-un material extrem de detaliat.

3. Zona dedicată animalului de companie

Pentru cei care au animale de companie în casă, fie că sunt câini, pisici, hamsteri sau chiar iepuri, e important de știut că zona în care mănâncă, dorm sau litiera pisicii trebuie igienizate săptămânal sau chiar de două ori pe săptămână.

4. Cuptorul cu microunde

Este unul dintre locurile ignorate cel mai des atunci când faci curățenie și tocmai din acest motiv l-am și inclus în acest top. Cu timpul, grăsimea și resturile de mâncare rămase peste săptămână nu vor fi tocmai un mix bun pentru igiena bucătăriei tale.

5. Telecomanda

La fel ca în ca în cazul mânerelor și întrerupătoarelor, telecomanda este uitată în timpul curățeniei, deși toată lumea pune mâna pe ea, fără să-și dea seama câți microbi și câte bacterii poartă.

6. Bureții de vase

Îi folosești ca să-ți speli farfuriile, dar de cele mai multe ori uiți că și ei trebuie spălați la rândul lor. Mai rău de atât, de cele mai multe ori bureții de bucătărie nu sunt schimbați prea des, ci doar în clipa în care nu mai ai curajul să pui mâna pe ei.

7. Coșul de gunoi

Nu este suficient să iei gunoiul și să-l arunci, ci trebuie să speli și igienizezi cu mare atenție și coșul, care deseori rămâne neatins sub chiuveta de la bucătărie.

8. Suportul pentru periuțe de dinți

Când te-ai uitat ultima oară pe fundul suportului tău pentru periuțe de dinți? Foarte multe bacterii se pot forma acolo, mai ales din cauza condensului și a umezelii mari din baie, și tocmai unde nu ar trebui să existe așa ceva, lângă periuțele pentru igiena dentară

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Iakov Filimonov

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » 8 cele mai periculoase zone din casă pentru igiena familiei tale