Antena Meniu Search
x

Video A investit 2 milioane de euro şi a dat lovitura. Afacerea deschisă de Sorin într-un sat din România: "Am început de la minus, nu de la zero"

Murani, un sat aflat la doar 25 de kilometri de Timişoara, a devenit celebru pe Google Maps. Locul a fost accesat de utilizatori de aprope un milion de ori. Odinioară ruină, acum colţ de Rai, destinaţia a devenit atât de populară datorită domeniului nobiliar pe care îl găzduieşte. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 22.05.2023, 18:53

Vezi și

Imaginile au fost filmate pe domeniul baronilor Munay din satul timişan Murani. Un loc părăsit de aproape trei decenii, dar care a prins din nou viaţă datorită lui Sorin Prada. Om de afaceri și profesor de marketing, crede că după investiţia de 2 milioane de euro, a dat lovitura.

Sorin a dat lovitura cu o investiţie de 2 milioane de euro

"Noi am văzut potenţalul locului. Domeniul ce era într-o paragină totală de 25 de ani. Am început de la minus, nu de la zero, în sensul că un an a durat desţelenirea locului, celor 60.000 de mp, pe care am început să construim un parc tematic și centru de agrement", spune Sorin Prada, antreprenor.

Piesa de rezistenţă a domeniului este un conac ridicat în 1871, care a fost inclus recent într-un proiect de reabilitare de cel puţin 1 milion de euro. "Frumuseţea locului este tocmai că oferă zumzet de copii şi linişte, deopotrivă. Zona din jurul conacului baronului Munay este perfectă de savurat o carte bună la umbră sau poate pentru un picnic", arată Iulia Pop, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

"Suntem în ferma cu poveşti, unde avem peste 150 de animale şi păsări. Tărâmul aventurilor, cel mai lung traseu de drumeţie cu obstacole din ţară", adaugă Sorin Prada, antreprenor. "Foarte frumos, e prima oara când venim. Am auzit că au destul de multe animale şi am venit cu copiii", mărturiseşte un părinte. "Am mai fost. Cum stai la oraş, între betoane, ne lipseşte liniştea de la sat", spune altcineva.

Satul are 750.000 de căutări pe Google Maps

Satul a devenit atât de popular încât are 750.000 de căutări pe Google Maps. Unii au fost vrăjiţi de aceste meleaguri şi s-au mutat cu toată familia. "Locuiam la bloc, în agitaţia din oraş, aglomeraţie, vecini, maşini. Anul trecut în toamnă am descoperit Muraniul, fiind în căutarea unui loc de linişte, relaxare", povesteşte Ciprian Pașca, localnic. 

500 de suflete locuiesc aici. "În zilele de weekend, străzile Muraniului se umplu de maşini. Nici nu este de mirare că în aceste zile micuţa localitate are o populaţie de trei ori mai mare", transmite Iulia Pop, reporter Observator.

Localnicii deshid mici afaceri

Cu atâţia oaspeţi, localnicii au început să deshidă mici afaceri. "Mini camping cu căsuţe strict pentru dormit, avem grupuri sanitare cu cabine de duş. (n.r. Am investit) până la 45.000 de euro. Am cumpărat acum doi ani cu 10 euro mp, acum e 20 -24", povesteşte Cosmin Borodi, localnic. Acum, la Murani, turiştii au cinci locuri unde se pot caza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » A investit 2 milioane de euro şi a dat lovitura. Afacerea deschisă de Sorin într-un sat din România: "Am început de la minus, nu de la zero"