Antena Meniu Search
x

Acțiunile Tesla au pierdut peste 10% din valoare într-o singură zi după ce Musk a a răspuns ”previziunilor” lui Medvedev pe Twitter

Valoarea acţiunilor Tesla a scăzut marţi cu 11%, după ce Elon Musk, un obişnuit al unor mesaje distructive pe Twitter, a răspuns unor "previziuni" ale lui Dmitri Medvedev, în contextul în care constructorul de automobile şi-a pierdut 69% din valoarea pe bursă de la începutul lui 2022 şi 44% numai în decembrie. Mesajul de marţi al lui Musk a amplificat această tendinţă, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 29.12.2022 , 10:11

Elon Musk, CEO-ul Tesla, SpaceX și Twitter
Acțiunile Tesla au pierdut peste 10% din valoare într-o singură zi după ce Musk a a răspuns ”previziunilor” lui Medvedev pe Twitter - Profimedia

Antreprenorul american a răspuns unei serii de tweeturi publicate de către fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, care a prezentat o listă de zece "previziuni" halucinante în 2023. Medvedev anticipează, între altele, apariţia unui al Patrulea Reich în Europa şi un război civil în Statele Unite, al căror preşedinte ar urma să fie Elon Musk.

În urma acestor "previziuni", proprietarul Twitter i-a răspuns lui Medvedev, catalogând aceste mesaje drept "epice". Această reacţie a scăzut preţul acţiunilor Tesla cu 11,41%, marţi, la 109,10 dolari.

Reacția lui Musk, criticată în mediul online

Articolul continuă după reclamă

Mesajul iniţial al fostului şef de stat rus şi răspunsurile lui Elon Musk au marcat ritmul cursurilor Tesla şi Twitter. CEO-ul Tesla a revenit asupra tweeturilor sale şi a explicat că trebuie interpretate ca nişte ironii. "Acestea sunt cele mai absurde predicţii pe care le-am auzit vreodată", a dat el asigurări.

Pe acelaşi subiect

Miercuri, constructorul de automobile şi-a revenit un pic pe bursă, acţiunile crecându-i cu 3,31%, la 112,71 dolari. Este vorba însă despre cea mai mică valoare din ultimii doi ani, antrenând o "vânătoare" a celor în căutare de chilipiruri.

Întreprinderea a devenit cel mai popular titlu în rândul cumpărătorilor pe bursă la Wall Street în acest an. Tesla şi-a pierdut 69% din valoare de la începutul lui 2022 şi 44% numai în decembrie.

Însă deprecierea acţiunilor Tesla este cuzată nu doar de mesajele lui Elon Musk. Războiul rus din Ucraina, criza energetică şi scăderea comenzilor ar putea continmua să întunece şi anul viitor orizontul bursier al mărcii americane de maşini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Este cod roșu de caniculă în mare parte din ţară. Cum vă feriţi de căldura sufocantă?
Observator » Stiri economice » Acțiunile Tesla au pierdut peste 10% din valoare într-o singură zi după ce Musk a a răspuns ”previziunilor” lui Medvedev pe Twitter