Antena Meniu Search
x

Video Acum un an, Mihnea plătea 400 de euro pe chirie. Cât cer acum proprietarii: "Preţurile parcă au bubuit"

Apropierea anului universitar majorează chiriile. Studenţii care îşi caută o locuinţă trebuie să plătească şi cu 20% mai mult decât toamna trecută. Agenţii imobiliari cred că preţurile vor continua să crească.

Alin Stan
de Alin Stan

la 01.09.2023, 20:09

Vezi și

Mihnea este student în cadrul ASE. A trebuit să se mute după primul an şi acum a avut un şoc.

Mihnea, student: Anul trecut am stat pe la Politehnica anul trecut un apartament cu 2 camere era în jur de 400 de euro. Anul acesta de la 550 la 500, preţurile parcă au bubuit. Pe mine mă ajută părinţii. Dacă nu ar fi părinţii, pentru mine să-mi plătesc singur chiria asta. Păi un salariu, practic ce înseamnă? Plătesc doar chiria şi nu mai am ce să mănânc.

În toate zonele din Capitală preţurile au crescut.

O garsonieră se închiriază în acest moment cu 450 de euro

Pe acelaşi subiect

Alin Stan, reporter Observator: Acest apartament cu două camere din zona Politehnica din Bucureşti se închiriază în acest moment cu aproximativ 650 de euro, cu 100 de euro mai mult comparativ cu prima parte a acestui an.

Iar o garsonieră se închiriază în acest moment cu 450 de euro, cu 10-15 procente mai mult faţă de prima parte a acestui an.

Cererea pentru chirii a crescut cu peste 30%. Asta şi pentru că piaţa de vânzări este în scădere. Creşterea avansului şi dobânzile uriaşe ale creditelor imobiliare au mai tăiat apetitul românilor de a deveni proprietari.

Cererea pentru chirii a crescut cu peste 30%

Sorin Oprea, agent imobiliar: În ultimele săptămâni, preţurile au crescut cam cu 10-16 procente, în funcţie de zone, în funcţie de numărul de camere. Clar este o creştere faţă de anul trecut, cât şi faţă de începutul anului.

Adam Alexandru, agent imobiliar: În momentul de faţă, cererea depăşeşte cu mult oferta. Se închiriază locuinţe care sunt în curs de amenajare, dar cu data de predare până în 1 octombrie. Ca niciodată, recomandările vin din partea chiriaşilor care ne trimit alţi chiriaşi.

Potrivit unui portal de imobiliare, creşterea cea mai mare a tarifelor a avut loc în Constanţa. Aici, o garsonieră a ajuns la 600 de euro pe lună, iar pentru un apartament se plătesc nu mai puţin de 1300 de de euro. Trebuie luat însă în considerare şi faptul că sunt luni de vară, cu mulţi turişti.

Cele mai ieftine chirii se găsesc în Timişoara. Aici se mai găsesc garsoniere cu numai 220 de euro pe lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Acum un an, Mihnea plătea 400 de euro pe chirie. Cât cer acum proprietarii: "Preţurile parcă au bubuit"