Acuzații grave la adresa Apple! Cum a fost construit vârful de gamă iPhone X
Acuzații grave au fost lansate la adresa Foxconn, compania responsabilă cu asamblarea smartphone-urilor Apple.

Acuzații grave au fost lansate la adresa Foxconn, compania responsabilă cu asamblarea smartphone-urilor Apple.
Mai mulţi studenţi chinezi au acuzat Foxconn că i-a forţat să lucreze pe linia de asamblare a vârfului de gamă iPhone X. Cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, aceştia au contribuit la montarea camerelor foto pe cel mai nou smartphone Apple.
Studenţii ar fi fost constrânşi să lucreze câte 11 ore pe zi timp de 3 luni, ca o formă de practică necesară pentru absolvire. Deşi sarcinile de pe linia de asamblare nu aveau nicio legătură cu profilul şcolii, un singur student ar fi asamblat în perioada respectivă peste 1.200 de camere foto de iPhone X pe zi.
Ca urmare a acestor plângeri, Apple şi Foxcoon au demarat propria investigaţie. Investigaţia a confirmat faptul că au fost angajaţi studenţi, dar cele două companii se apără spunând că aceştia ar fi fost compensaţi corespunzător.
- Producția de legume și fructe româneşti, în declin. Se anunţă scumpiri în pieţe de până la 10%, în...
- Tesla, întrecută de chinezi în România. Cât costă maşina pentru care vânzările au crescut de 150 de ori în...
- Programul Casa Verde Fotovoltaice 2025. Peste 10.000 de noi dosare, aprobate
- Preţul unui bitcoin astăzi, miercuri 2 aprilie 2025
- Curs BNR, 2 aprilie 2025. Leul românesc pierde teren important în raport cu lira sterlină
Cât despre faptul că studenţii au lucrat 11 ore pe zi, ceea ce depăşeşte norma legală din China, de 40 de ore pe săptămână, nici Foxconn şi nici Apple nu au deocamdată niciun răspuns.
Oficial, la asamblarea iPhone X au lucrat 300.000 de oameni în fabricile Foxconn, 3.000 dintre aceştia fiind studenţi la o şcoală de transport feroviar din Zhengzhou.
Angajarea ilegală a studenţilor este una dintre cele mici nereguli făcute de Foxcoon, companie cunoscută pentru lipsa de scrupule în relaţia cu angajaţii. Din cauza condiţiilor de lucru, în perioada 2010 – 2016 au fost făcute publice 25 de cazuri de sinucidere a angajaţilor, care se aruncau de la etajele superioare ale fabricii.
Rezolvarea Foxconn pentru această problemă a fost construirea de plase care să prindă angajaţii care săreau pe geam.
Sursa: news.ro
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰