Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Afacere de succes cu "elixirul tinereţii": fructul, la mare căutare în România. Cu cât se vinde un kilogram

Elixirul tinereţii poate fi... mură-n gură. Fructele dulci-acrişoare sunt un boost pentru sănătate şi frumuseţe, datorită antioxidanţilor, vitaminelor şi mineralelor. În plus, sunt delicioase în orice formă: ca dulceaţă, compot sau în prăjituri.

de Angela Bertea

la 24.08.2024 , 11:43

Este ultima strigare în livada familiei Rusu. Din cauza caniculei, murele s-au copt cu 2-3 săptămâni mai devreme în acest an. "S-au copt multe deodată, a trebuit să le culegem. Am avut la aproape 800 de kilograme de mure. Faţă de anul trecut, producţia a fost mai mare cu vreo 300 de kilograme", spune Irina Rusu, producător local.

Afacere cu "elixirul tinereţii"

Cultivarea murelor este însă treabă migăloasă. Fructele dulci-acrişoare au nevoie de multă apă şi de lucrări începute încă din martie, înainte să dea frunza. În pieţe, fructele se vând cu 10 lei caserola. Asta înseamnă 20 de lei kilogramul. 

Vezi și
Pe acelaşi subiect

Murele pot fi folosite şi la prepararea gemurilor, dulceţurilor ori în smoothie-uri şi moose-uri. Dau gust şi prăjiturilor aerate, numai bune de savurat în zilele călduroase. "Avem baza, un blat de cacao cu rom, un strat fin de cremă de vanilie, avem dulceaţa şi câteva mure, ca să fie gustul cât mai bun. Din nou blatul de cacao, o cremă din mascarpone şi smânântă şi deasupra decorată cu mure", arată Andreea Oniu, cofetar.

Ce beneficii au murele

Şi copiii se pot bucura de gustul murelor, de la vârste fragede."Murele furnizează aproximativ 40 de kilocalorii pe suta de grame, ceea ce înseamnă că o porţie de 250 de grame ne aduce un aport de 100 de kilocalorii şi totodată 9 grame de fibre alimentare, adică 60 la sută din doza zilnică recomandată", spune Daniela Balanucă, nutriționist.

Un consum regulat creşte, de asemenea, imunitatea, mai ales acum, la schimbarea anotimpului. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri economice » Afacere de succes cu "elixirul tinereţii": fructul, la mare căutare în România. Cu cât se vinde un kilogram