Antena Meniu Search
x

Producătorii străini de înghețată au succes în România, pe caniculă

Românii se topesc după îngheţată, iar de asta profită din plin tot mai mulţi producători străini care îşi deschid afaceri aici. În ultimii ani, numărul firmelor din acest domeniu s-a dublat, la fel şi profitul lor.

de Redactia Observator

la 23.06.2019, 00:25

Vezi și

Românii se topesc după îngheţată, iar de asta profită din plin tot mai mulţi producători străini care îşi deschid afaceri aici. În ultimii ani, numărul firmelor din acest domeniu s-a dublat, la fel şi profitul lor. Bătălia se dă acum în gusturi de peste mări şi ţări: trandafir picant, mentă cu piper sau smochine în coniac. Pentru o îngheţată exotică nu mai trebuie să mergi în vacanţă în Liban, Turcia sau Italia, toate se găsesc la colţ de stradă.

Kanaan este libanez dar trăieşte de mulţi ani în România, unde a studiat medicina. Aici a cunoscut-o pe Cleoptra şi împreună au recreat un colţ din ţara lui natală.

Cicolata şi vanilia sunt banale. Acum îngheţata are gust de tradafir picant, castane glasate sau smochine în coniac.

Numărul companiilor care produc îngheţeta s-a dublat în ultimii ani. Cele 200 de firme îşi împart anual un profit de peste 42 de milioane de lei, de două ori mai mult decât în 2010.

Şi Matteo a adus gustul vacanţelor din ţara lui la Bucureşti. În gelatria lui toate deserturile sunt naturale, din fructe proaspete, smântână şi lapte, îndulcite cu zahăr din struguri.

România este pe locul 10 în topul ţărilor producătoare de îngheţată. Fiecare român mănâncă în medie un kilogram de îngheţată pe an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Producătorii străini de înghețată au succes în România, pe caniculă