Antena Meniu Search
x

Video Afacerea care aduce profituri uriașe unei familii din Buzău. Cererea e mare, deși prețurile au crescut și cu 20%

E splendoare în sere! Zambile, lalele, ghiocei, panseluţe şi narcise, toate ne încântă cu mirosurile şi culorile lor. Producătorii spun că afacerea este înfloritoare în această perioadă, mai ales dacă îngrijesc cu dragoste fiecare plantă. Iată ce flori se poartă primăvara aceasta şi ce profituri aduc ele!

de Redactia Observator

la 02.03.2024, 14:21

Vezi și

Un adevărat festival al culorilor şi miresmelor. Albe, galbene, roz, albastre sau mov, floriles parfurmate sunt îngrijite cu mare atenţie.

Această seră plină de flori este o afacere de familie, veche de zeci de ani. La început, de aici plecau în pieţe aproximativ 30 de mii de fire pe an, acum însă doar pentru începul primăverii au fost pregătite peste 24 de mii de flori.

Marian Diaconu, producător: Oferta variază. Avem zambile, narcise, lalele şi aici se diferenţiază pe fiecare soi, avem 4-5 soiuri de zambile, de narcise. Venim iar cu panseluţă, primulă, plantele primăverii.

Regina primăverii rămâne zambila

Pe acelaşi subiect

Anul acesta, producător a testat un soi nou. O zambilă de culoare indigo, ce poartă numele de Midnight Sky. Florile primăverii aduc bucurie fie că se vând la fir, în ghiveci sau chiar sub formă de aranjament. 

Zambila indigo este cea mai scumpă, respectiv 14 lei bucată sau 12 lei pentru vânzările engros. Restul zambilelor se vând cu 10 lei ghiveciul, în timp ce narcisele costă 12 lei, iar panseluţele 10 lei. Anul acesta, preţurile au crescut cu aproximativ 20 la sută faţă de anul trecut, din cauza cheltuielilor cu încălzirea serelor.

Preţuri flori de primăvară:

  • Zambila clasică: 10 lei
  • Zambila indigo. 14 lei
  • Narcise: 12 lei
  • Panseluţe: 10 lei

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Afacerea care aduce profituri uriașe unei familii din Buzău. Cererea e mare, deși prețurile au crescut și cu 20%