Antena Meniu Search
x

Video Capcana în care pică tot mai mulţi români pe TikTok. "Aș face sincer. Să atrag mai mulți bani"

Şcoala vieţii s-a mutat pe TikTok. Creatorii de conținut le vând tinerilor sfaturi despre cum să atragă banii în viaţa lor. Le promit că se vor îmbogăţi rapid şi fără efort. Specialiştii în finanţe cred că singurii care câştigă din această afacere sunt trainerii de ocazie.  

de Redactia Observator

la 26.02.2024, 21:42

Vezi și

Tot mai mulţi tineri caută calea de a face rost uşor de bani. Investesc în cursuri de dezvoltare personală care speră să le dea cheia succesului. 

Cristina Tănasă, reporter Observator: Unu, doi, trei, patru. Patru videoclipuri la rând despre atragerea abundenței financiare. Toate conțin ritualuri miraculoase care promit îmbogățirea rapidă fără pic de efort. Manifestarea a fost înțeleasă greșit, iar de aici au apărut și aceste afaceri de succes din mediul online.

Creatorul, singurul care câştigă bani din aceste cursuri

Succes pentru creatorul de conţinut, pentru că el este singurul care câştigă bani din aceste cursuri. 

Constantin Cornea, psiholog: Nu există nicio şcoală din punct de vedere academic, care să definească această metodă. Nu poţi doar să te gândeşti pozitiv la un lucru şi el să vină spre tine fară ca tu să faci nimic.

Dan Petre, sociolog: Tehnologia este un tip de spiritualitate în ultima vreme, aproape toate aspectele vieților noastre sunt bazate pe tehnologie.

Cursurile nu aduc bani din senin, dar ne pot da o direcţie

Specialiştii spun că aceste cursuri ne pot da o direcţie despre schimbările pe care le putem face în viața noastră. Dar nu ne pot aduce bani din senin. 

Roxana Borz, coach manifestare: Manifestarea nu are de-a face cu planetele, cu cristale, foi de dafin sub pernă, scorțișoară sau să scriu de 369 ori un lucru.

Tânără: Am văzut și cu cristale să le purifiezi la lumina lunii, aș face sincer. Să atrag mai mulți bani.

Tânără: Toate prietenele mele vorbesc foarte mult despre asta. Cred cât de cât.

Fără muncă e greu să obţii rezultate, cred experţii

Experţii în educație financiară cred altceva: fără muncă e greu să obţii rezultate. 

Adrian Mitroi, analist financiar: Dacă îți vinde altul o poveste de succes, aia nu mai e o poveste de succes. Fă eforturi, du-te la școală, la cursuri, la activități de voluntariat.Prosperitatea nu se poate obține peste noapte, se poate pierde peste noapte. Nu există scurtături!

Analiștii financiari recomandă să ne documentăm bine înainte de a urma orice fel de cursuri și să căutăm referinţe despre traineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Capcana în care pică tot mai mulţi români pe TikTok. "Aș face sincer. Să atrag mai mulți bani"