Antena Meniu Search
x

Video Afacerea cu care o firmă din Oradea a tras lozul câştigător. Se vinde şi cu 160 de lei

Pentru unii, banii nu vin din cer, ci din copaci. O firmă din Oradea culege zilnic din parcuri tone de frunze uscate iar apoi le valorifică, transformându-le în compost ecologic. Şi cum anotimpul este prielnic pentru această afacere, în parcurile din oraş pot fi văzute zeci de utilaje. 

de Redactia Observator

la 27.10.2022, 08:33

Vezi și

Frunze arămii, crenguţe şi iarbă uscată. Nimic nu se risipeşte în acest sezon. De la primele ore ale dimineţii, în parcuri se aud doar zumzetele aspiratoarelor care "înghit" aceste rămăşiţe ale naturii. 

Laura Dārăban, firma salubritate: Începem strângerea vegetaţiei, asta înseamnă că pe spaţiile verzi greblăm, iar pe străzi strâgem mecanizat.

Aproape 30 de tone de deşeuri de vegetaţie moartă se strâng într-o singură zi. Totul, cu ajutorul unor utilaje de mari dimensiuni, dotate cu perii care mătură şi aspiră în acelaşi timp. Frunzele uscate ajung într-o staţie de reciclare din apropierea oraşului unde, timp de trei luni sunt preparate pentru a putea fi valorificate. 

Director tehnic: Ele vor fi trecute printr-un tocător, o să fie aşezate în prisme şi vor fi lăsate pentru stabilizare timp de 2 sau trei luni. 

Pe acelaşi subiect

Se vinde şi cu 160 de lei

După acest procedeu de compostare, resturile vegetale sunt cernute şi devin imediat pământ de flori sau compost ca atare. Specialiştii spun că acest compost este benefic atât pentru legume, cât şi pentru plantele din jardiniere. 

''Sigur că folosesc. Da, cumpăr pământ pentru flori, special. Este bogat în substanţe organice, necesare plantelor.''

O tonă de compost se poate cumpăra cu aproximativ 160 de lei. De aceste cantităţi sunt interesaţi în special patronii marilor lanţuri de magazine, dar şi florarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Afacerea cu care o firmă din Oradea a tras lozul câştigător. Se vinde şi cu 160 de lei