Antena Meniu Search
x

Video Afacerea cu care un italian și soția lui au dat lovitura în România: "Trebuie să ai dragoste"

Românii sunt gurmanzi, iar asta nu mai este o supriză pentru nimeni. Important este cum să îi convingi pe clienţi să aleagă preparatul tău şi, mai ales, cum să îi fidelizezi. Reţetele moştenite din generaţie în generaţie şi ingredientele naturale, de calitate,  alcătuiesc, la rândul lor, o advărată reţetă pentru succes. O demonstrează micile afaceri de familie în care se prepară îngheţată ca în Italia sau pizza cu brânzeturi şi mezeluri aduse din Peninsulă. 

de Redactia Observator

la 15.08.2022, 17:53

Vezi și

Pe Claudio l-am găsit în micul său laborator din Craiova. Este locul în care îngheţata artizanală e ridicată la rang de artă. De 40 de ani face gelatto după reţetele învăţate de la părinţi şi bunici. Cea mai importantă lecţie învăţată:

- Trebuie să ai dragoste pentru îngheţată.

- Nu se poate face altfel?

- Nu se poate face îngheţată aşa. Amesteci, ta ta ta ta... ai făcut îngheţată. Nu e aşa.

Pe acelaşi subiect

De 4 ani, italianul a lăsat însorita Calabrie pentru România. A deschis o mică gelaterie în Roman, oraşul de baştină al soţiei, dar destinul i-a purtat spre Oltenia, iar, de doi ani, afacerea de familie s-a mutat în Craiova. 

Claudio: În primul rând, caută diferenţa dintre ce e aici şi ce e în Italia. E la fel. Zice m-am dus la Roma, m-am dus la Verona, m-am dus la Rimini, m-am dus undeva în Italia, am mâncat îngheţata, aicea are gustul la fel. Aşa spun.

S-au cunoscut în Italia, dar au decis să-și deschidă o afacere în România

Cei doi soţi s-au cunoscut în Italia, la gelateria familiei lui Claudio. Fiica lor a crescut cu poveştile mamei despre plaiurile mioritice şi a ajuns să iubească România. Chiar ea şi-a convins părinţii să o ia de la capăt în ţara noastră. 

Niculina:De fiecare dată, în vacanţă, veneam la sora mea, aici, în Oltenia, în Craiova. I-a plăcut foarte mult să stea aici. Şi acolo e un trai bun, dacă ştii să ţi-l faci, dar aici e viaţă, e România, e România noastră pe care o iubim. Eu şi soţul vorbim italiană în casă, eu vorbeam româneşte cu fata mea.

Tot pe gustul autentic italian şi ingrediente aduse din peninsulă au mizat şi tinerii de la această pizzerie. 

Cristina, reprezentant pizzerie: După câţiva ani lucraţi în restaurantele din Italia, ne-am gândit să ne întoarcem acasă, să facem o afacere. Am venit cu reţetele din Italia. Folosim doar ingrediente importate de acolo. Mezelurile şi brânzeturile italiene sunt foarte apreciate. 

Iar pizza i-a cucerit pe români. O analiză făcută de reprezentanţii platformelor de livrare la domiciliu plasează preparatul italian în top 3 cele mai comandate mâncăruri în 2021. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Afacerea cu care un italian și soția lui au dat lovitura în România: "Trebuie să ai dragoste"