Antena Meniu Search
x

Video Afacerea cu un concept unic în România care atrage clienți pe bandă rulantă. Se combină două terapii: o ședință costă 180 de lei

Yoga şi căţei. La un loc! Este un tip nou de sport în România, care combină practic două terapii. În primul rând, facem mişcare, şi nu cred că mai e cazul să numărăm beneficiile sportului. Şi, în acelaşi timp, ne relaxăm şi ne bucurăm de compania câinilor. Care, apropo, sunt nişte pui extrem de simpatici care chiar încearcă să imite exerciţiile. 

Andra Costea
de Andra Costea

la 13.03.2024, 18:10

Vezi și

34% dintre români resimt stresul în fiecare zi. Raluca a reuşit să-l combată de când s-a însris la cursurile de yoga. Şedinţele sunt atipice, pentru că printre cliente, se plimbă căţei.

Raluca Netcă, creator de conținut: Uite aşa aleg să mă relaxez, aleg să văd animăluţe drăguţe şi să fac sport împreună cu ele. O minte sănătoasă, un corp sănătos şi cred că e super important să găsim o variantă să ne detaşăm de ceea ce simţim şi sportul este o variantă foarte bună. 

Beneficiile cursurilor de yoga cu căței

Andra Costea, reporter Observator: Nu de puţine ori animalele au fost denumite cei mai buni terapeuţi. O oră de activitate fizică alături de micii patrupezi ne pot îmbunătăţi atât starea cât şi sănătatea.

Anca Georgescu, crescător de câini: Ştiinţific chiar s-a dovedit că pur şi simpul mângâiatul unui câine scade nivelul cortizolului care este hormonul stresului şi creşte oxitocina, hormonul ataşamentului. 

Conceptul este nou în România

Conceptul de yoga printre căţei este un nou în România şi a fost împrumutat din străinătate.

Raluca Spinescu, antrenor de yoga: O clasă este începută normal cu o scurtă meditaţie de concentrare. Trecem într-o stare diferită în care înecepem să fim mult mai liniştite, respirăm corect apoi se continuă cu încălzire pe fiecare parte a corpului. În tot acest timp se lucrează cu animalele. Le lăsăm să stea lângă noi, fie putem să lucrăm anumite posturi împreună cu căţeluşii. 

Clientă: Simt o presiune câteodată, se adună mai ales în perioade agloerate la muncă şi cred că activitatea asta chiar ajută să mă relaxez. 

Cât costă o ședință

Raluca Spinescu, antrenor de yoga: Cred că efectul deja se vede. Efectele sunt cumva că ne ajută să ne deschidem mai mult şi să intrăm în acea stare de joacă, să ne conectăm cu copilul interior. 

Studiile arată că această activitate poate să scadă semnificativ depresia şi anxietatea. Preţul unei astfel de şedinţe este de 180 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Afacerea cu un concept unic în România care atrage clienți pe bandă rulantă. Se combină două terapii: o ședință costă 180 de lei