Antena Meniu Search
x

Video Afacerea inedită cu care a dat lovitura Bogdan, după 4 ani în Thailanda. Clienţii scot din buzunare chiar şi 10.000 de euro

Plantele exotice au propriul hotel și spital. Este ideea inedită a unui tânăr antreprenor din Iași care nu doar că vinde astfel de plante, deloc ieftine, ci oferă și mentenanță, servici de cazare și chiar de "spitalizare" pentru plantele bolnave. Şi-a deschis afacerea în urmă cu patru ani, după o perioadă lungă în care a stat în Thailanda.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 31.12.2023, 09:37

Vezi și

Client: Aş avea şi eu un măslin pe care aş dori să îl las la dumneavoastră, pentru că plec cam vreo lună din ţară şi aş dori să aibă cineva grijă de el. 

Preţurile pentru "cazarea" la hotelul de plante ajung la 2.500 de lei

Bogdan Harabagiu a văzut potențial în plantele tropicale rare, unele adevărate bijuterii. Cum clima de la noi nu le permite să stea o perioadă îndelungată afară pe parcursul unui an, a decis să își extindă serviciile oferite, așa s-a născut hotelul pentru plante, iar clienții nu au întârziat să apară.

Bogdan Harabagiu: Avem aici acest măslin, l-am adus undeva în luna august. L-am descărcat din maşină, am făcut postare pe social media cu el şi seara m-a sunat cineva. A achiziţionat măslinul în vară şi el a rămas la noi la hotel până în primăvară. 

Pe acelaşi subiect

Clara Mihociu - reporter Observator: Această monstera a fost adusă aici în luna noiembrie, chiar la începutul sezonului rece. Este cazată la hotelul pentru plante pentru al treilea an consecutiv. Va rămâne aici până în luna mai iar proprietarii ei plătesc pentru cazare şi îngrijirile aferente 2.500 de lei. 

Bogdan Harabagiu - antreprenor: Ne sună, noi mergem, luăm plantele, le ducem la hotel şi aici avem un spaţiu de 500 de metri pătraţi cu încălzire, cu persoane specializate pe îngrijirea plantelor exotice. 

Pentru plantele afectate de frig sau boli, Bogdan s-a gândit la un "spital"

Nu toți însă apelează la hotelul de plante în timp util, iar unii nu reușesc să le îngrijească, așa ca în scurt timp, Bogdan a creat și o secție specială pentru plantele exotice afectate de boli sau de frig.

Bogdan Harabagiu - antreprenor: Un ficus care a îngheţat, a avut probleme cu frigul şi noi i-am dat jos coroana şi acum începem să îl creştem din partea asta şi mai durează. Cred că într-un an de zile reuşim să îl facem frumos. 

Prețurile pentru astfel de servicii pleacă de la 50 de lei și pot ajunge și la 10.000 de euro, dacă vorbim de exemplu de un bonzai de peste 1000 de ani, un măslin de mari dimensiuni sau chiar un cocotier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Afacerea inedită cu care a dat lovitura Bogdan, după 4 ani în Thailanda. Clienţii scot din buzunare chiar şi 10.000 de euro