Antena Meniu Search
x

Foto Afacerea unui fermier din Bihor, unică pe piaţa din România. Ce produse vinde la tonomat: "Am investit 15.000 de euro"

Un fermier din Bihor a adus pe piaţa din România o idee unică, după o investiţie de 15.000 de euro. Bărbatul a construit o parcare, o căruţă şi a adus un tonomat unde îşi vinde cartofii.

de Redactia Observator

la 04.02.2024, 11:37

Fermierul a instalat automatul în comuna Șinteu, județul Bihor, primul de acest fel din țară. „Investiția este compusă din automatul cu 36 de compartimente, căsuța din lemn, cât și amenajarea unei parcări. În total, estimez că am investit suma de aproximativ 15.000 de euro”, a povestit fermierul slovac Jaroslav Zetocha pentru publicația transilvaniabusiness.ro.

Fermierul povesteşte că ideea i-a venit după ce a văzut prima oară în Austria acest fel de automat, unde localncii vând marfa proprie, apoi s-a gândit că nu găseşti așa ceva în România. În prima fază s-a gândit la un fel de dozator de cartofi, apoi a descoperit opţiunea automatului.

Cum funcţionează automatele

„În ultima perioadă, s-au schimbat foarte mult obiceiurile cumpărătorilor. Dacă mai demult venea lumea și își cumpăra cartofii toamna pe întreg sezonul de iarnă, acuma, oarecum s-a obișnuit cu moda aceasta de la supermarket. Își cumpără o cantitate mică, pentru o săptămână două, cât să-i ajungă. Și vă dați seama, tu ca fermier, rămâi ocupat toată ziua cu vânzarea, în loc sa te ocupi cu munca la câmp”, povestește Jaroslav Zetocha, din comuna Șinteu.

Pe acelaşi subiect

Sistemul de achiziţionare este similar cu unul al unui easybox. După ce clientul decide ce doreşte să cumpere, poate plăti card sau cash, iar odată ce plata a acceptată, uşa produsului se deschide. A găsit distribuitor local în România de unde a și achiziționat automatul.

Ce produse mai vinde fermierul

Fermierul vrea să mai achiziționeze câteva automate cu sistem de răcire. Spune că are un partener local care cultivă alune, zmeură și afine.

„Acum avem de la ei alune coapte, alune în ciocolată sau caramel – ceva dulce pentru clienții noștri. Iar din sezonul de vară dorim să vindem zmeura și afine proaspete. Cu siguranță, pasul următor o să fie un automat mai aproape de clienții de la oraș”, adaugă fermierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 22 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Afacerea unui fermier din Bihor, unică pe piaţa din România. Ce produse vinde la tonomat: "Am investit 15.000 de euro"