Antena Meniu Search
x

Alegerea ghiozdanului pentru copil - Cum știi care este cel mai bun

Amintirea primilor ani de școală, a uniformei și a primului ghiozdan nu o poți uita niciodată. Chiar dacă acum dispunem de o gamă variată de modele, care mai de care mai colorate și mai accesorizate, totuși, alegerea ghizdanului potrivit trebuie să țină cont de câteva criterii esențiale.

Amintirea primilor ani de școală, a uniformei și a primului ghiozdan nu o poți uita niciodată. Chiar dacă acum dispunem de o gamă variată de modele, care mai de care mai colorate și mai accesorizate, totuși, alegerea ghizdanului potrivit trebuie să țină cont de câteva criterii esențiale.

Institutul Național de Statistica a furnizat date conform cărora, 5% dintre elevii de liceu suferă deja de afecțiuni la nivelul coloanei vertebrale, asta din cauza unui ghiozdan purtat incorect în timpul școlii.

Criterii de alegere a ghiozdanului potrivit pentru copil

Forma ghizdanului, dar și greutatea trebuie să fie elementele esențiale de care părintele trebuie să țină cont atunci când îl alege. Indiferent că vorbim despre ghizdane pentru fetițe cu personaje din lumea Disney sau despre modele de ghiozdane pentru băieți cu personajele preferate ale desenelor animate, când spunem ghizdane copii, trebuie să ne asigurăm că îndeplinesc următoarele condiții:

Mărimea. Este primul criteriu esențial pentru alegerea ghiozdanului potrivit. Mărimea ghiozdanului se alege în funcție de înălțimea copilului, niciodată nu este recomandat să cumperi un ghiozdan mai mare, care să îi fie potrivit mai mulți ani. Copiii sunt în creștere, ajungând să se dezvolte foarte repede, în perioada școlară. Mai mult de atât, alegerea unui ghiozdan mult prea mare pentru înălțimea lui nu va face altceva decât să îi genereze probleme la nivelul coloanei vertebrale. Sunt disponibile ghiozdane pe mărimi, în funcție de înălțimea piticului.

Greutatea. Un alt criteriu important pe care nu trebuie să îl sari atunci când îi alegi ghizdanul potrivit celui mic. Trebuie să ții cont de faptul că un ghiozdan pentru pitic nu trebuie să depășească 10%, în momentul în care este umplut cu cărți și caiete, din greutatea totală a copilului. Așadar, copiii în clasele I-III, au o greutate în medie de 20-35 de kg, iar asta înseamnă că un ghiozdan nu are voie să cântărească mai mult de 3,5 kg. Pentru copiii mai mari, în clasele V-VIII, ghiozdanul trebuie să ajungă la o greutate de 5 kg.

Dacă ghiozdanul este mult prea greu pentru cel mic, atunci pot apărea probleme medicale, de genul scoliozelor, cifozelor, deformări ale coloanei vertebrale. Acestea sunt cele mai întâlnite afecțiuni provocate din cauza purtării unui ghiozdan prea greu.

Tipuri de ghiozdane

Ghiozdane anatomice. Sunt produsele care se pliază pe linia corpului piticului și au rolul direct de a distribui în mod egal greutatea. În momentul în care copilul poartă acest tip de ghizdan, nu va întâmpina problema unui umăr mult mai greu față de celălalt.

Ghiozdan troler sau geantă. Oricare model dintre cele două este recomandat pentru pitic, alegerea fiind făcută în mod direct de către cel mic, în funcție de preferințe. Aceste modele de ghiozdane sunt confecționate în funcție de greutate, dar și de mărime.

Așadar, pentru a te asigura că faci alegerea potrivită, fii sigur că un model de ghiozdan ales de tine, întrunește toate aceste condiții:

- Este mai îngust, mai ales decât umerii piticului;

- Brațele ghiozdanului să fie late, moi și ajustabile;

- Materialul din spatele ghiozdanului să fie unul permisiv, care să permită aerului să circule, pentru a nu transpira copilul;

- Să aibă partea din spate anatomică, pentru a se mula pe forma corpului copilului;

- Și nu în ultimul rând să fie ușor, pentru a nu-l încărca pe cel mic cu o greutate inutilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri economice » Alegerea ghiozdanului pentru copil - Cum știi care este cel mai bun