Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alimentul preferat al românilor se scumpeşte de la o săptămână la alta. Cu cât va creşte preţul înainte de Crăciun

Mai sunt 84 de zile până la Crăciun. Motiv de fericire pentru mulţi, de stres pentru alţii. Unul dintre motive va fi, cel mai probabil, creşterea multor preţuri. Între ele, cel al cărnii de porc. Iar asta se întâmplă deja. Furnizorii cresc preţurile de la o săptămână la alta. 

de Mădălina Chiţac

la 02.10.2024 , 12:57

Pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă vom plăti mai mult pentru carnea de porc. Producătorii anunţă deja scumpiri de la o săptămână la alta. Pentru început ar putea fi vorba de o scumpire de 5%, însă, de sărbători, preţurile ar putea creşte cu cel puţin 10%.

Acest lucru se întâmplă din cauza secetei, care a scumpit furajele pentru animale. De asemenea, importăm foarte multă carne de porc şi asta se va traduce automat în preţuri mai mari. De altfel, numai în prima jumătate a acestui an, România a importat carne de porc de peste 500 de milioane de euro. 

Porumbul este principalul furaj pentru majoritatea animalelor. Fermierii din ţară se aşteptau să aibă o producţie totală de 13 milioane de tone, dar au reuşit să recolteze 7 milioane de tone. Producţia mică înseamnă automat scumpiri.

Vezi și
Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Ştiri economice » Alimentul preferat al românilor se scumpeşte de la o săptămână la alta. Cu cât va creşte preţul înainte de Crăciun