Antena Meniu Search
x

Statul susține relansarea economică printr-o amnistie fiscală

Pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus şi până acum, şeful statului a folosit un cuvânt de care ne temem toţi: austeritate! În căutarea unui vaccin pentru criza economică, Guvernul dă o amnistie fiscală.

de Redactia Observator

la 08.05.2020, 23:26

Vezi și
  • Comisia Europeană estimează că deficitul României scade cu 9,2% în acest an.
  • Datoriile avute la stat pot fi plătite până pe 15 decembrie, fără dobânzi sau penalități.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Ceea ce ne dorim cu toții este să avem o finanțare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate.

Guvernanţii încearcă să găsească soluţii pentru repornirea economiei, pentru a nu se ajunge la austeritatea despre care vorbeşte, pentru prima oară, preşedintele României.

Ludovic Orban, premierul României: Finalizăm elaborarea setului de reguli cu privire la fiecare activitate economică pentru care se vor ridica restricții. E vorba de transportul public, comerț, activitățile care țin de frizerii, coafor, cabinete stomatologice.

Peste 26 de miliarde de euro au pierdut companiile din România în cele două luni de blocaj economic. Guvernul a venit cu măsură de sprijin pentru toată lumea: amnistia fiscală.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru companiile afectate direct de criză, amnistia fiscală pare o picătură într-un ocean de probleme.

Dan Pastiu, fondator lanţ magazine: Eu fac parte din lanțul de Horeca. Eu sunt afectat sută la sută ca business. Este ca o picătură în ocean. Practic este o amânare de plată fără să plătim dobânda și penalitățile. În momentul în care vor veni plățile din urmă, ratele, chiriile, toate sunt amânări de plată. Când vor veni peste antreprenori, toți vor fi sufocați.

În schimb, economiştii cred că statul va avea de câştigat.

Adrian Benţa, consultant fiscal: Fiscal este o măsură foarte bună, pentru că aduce mai mulți bani la buget, fără să existe presiuni și coerciții asupra contribuabilului.

Bani de care statul are atât de multă nevoie, pentru că încasările bugetare scad, cheltuielile cresc, iar deficitul se adânceşte. Comisia Europeană estimează un minus de 9,2% în 2020 şi de 11,4% în 2021, cel mai mare din Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Statul susține relansarea economică printr-o amnistie fiscală