Antena Meniu Search
x

Foto ANAF scoate la licitaţie a doua oară avionul lui Ovidiu Tender, un McDonnel Douglas. Câţi bani cere pe el

ANAF scoate din nou la licitație un avion McDonnel Douglas aparținând omului de afaceri Ovidiu Tender.

de Monica Palade

la 25.05.2023, 15:59

Licitația va avea loc pe 20 iunie, iar aeronava de pasageri tip DC9-82 (MD 82), fabricație 49119, nr. îmatriculare. YR-OTN, are un preț de pornire de 374.587 lei (exclusiv TVA).

Încă 7 avioane scoase la licitație

În luna februarie, ANAF a mai scos la vânzare nu mai puţin de 7 avioane ale omului de afaceri. La şase dintre aeronave preţul de pornire a fost sub 20.000 de lei, în timp ce la a şaptea preţul de pornire e de 500.000 de lei. Aeronavele nu mai funcționează, motoarele sunt prea învechite aşa că au fost mutate doar cu trailere imense.

Avioanele de pasageri au fost cumpărate de Ovidiu Tender pe vremea când îşi înfiinţase o companie aeriană. Aeronavele zburau spre Timişioara şi destinaţii din Italia, dar puteau fi închiriate şi pentru curse charter spre Africa. Ora de zbor, pentru astfel de avioane costa în urmă 10 ani în jur de şase mii de euro, iar în preţ intra şi un echipaj de zbor.

Declinul companiei atunci când Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi 7 luni de închisoare. Alături de Marian Iancu a fost găsit vinovat pentru preluare şi prejudiciarea companiei RAFO CAROM SA Onesti cu 140 de milioane de lei. A fost eliberat condiţionat patru ani mai târziu. Dar avioanele omului de afaceri au fost puse sub sechestru pentru recuperarea unei părţi prejudiciul total de 65 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » ANAF scoate la licitaţie a doua oară avionul lui Ovidiu Tender, un McDonnel Douglas. Câţi bani cere pe el