Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Andreea s-a întors la munca de la birou pentru a reduce din cheltuielile de acasă. Şi-a dat seama că a reuşit să economisească bani buni la facturi

Tot mai mulţi angajaţi revin la munca de birou, dar nu pentru că li s-ar impune, ci pentru că ei o cer. Iar motivul e simplu: vor să nu mai consume curent acasă şi să facă economie. 

de Alin Stan

la 16.09.2022 , 19:48

Andreea este angajată de mai bine de 6 ani într-o companie franceză în domeniul ingineriei maritime, dar din cauza pandemiei doi ani a lucrat de acasă. A revenit recent alături de colegii ei. Nu doar din dorinţa de socializare, ci şi dintr un motiv mai pragmatic: reducerea facturilor.

A reuşit să economisească 15-20% la facturi  

Andreea Gabor, angajat companie: Eu tot timpul folosesc laptopul. Atat la energie electrică, cât şi la la internet, pot să spun că se vede o mică schimbare în privinţa acestui aspect. Mie îmi convine mai mult să mă prezint la birou. Am toate condiţiile necesare şi astfel mi se reduce şi costul de acasă. Remarc o schimbare în factura energiei electrice. 

Vezi și

Şi-a făcut şi un calcul. Deşi scoate bani din buzunar pe transportul în comun şi face aproape 2 ore până la job, munca de la birou este mai avantajoasă. 

Pe acelaşi subiect

Andreea Gabor, angajat companie: Cred că undeva la 15-20%. E un lucru bun, da. Mai ales să ştiu că urmează o perioadă dificilă în această directie şi cred că este ceva rezonabil. 

Nu este singura care a optat pentru reîntoarcerea alături de colegi. Sebastian a pus şi el în balanţă avantajele şi dezavantajele. 

Sebastian, angajat companie: Nu poţi să stai la infinit acasă. Trebuie să te intorci şi la birou să continui viata ca înainte. Mai bine venim la birou. Să economisim căldură. 

Ana Vişan, reprezentant compamie de recrutare: Există şi contextul acesta de scumpiri şi creştere a facturilor, zona aceasta de agitaţie. Oamenii tind să se ducă înapoi în birouri. Este vorba şi despre partea de economie. Dacă tot stai 8-9 ore la lucru, tinzi să stai mai degrabă în zona angajatorului, în zona de birou. Aproape 60% dintre răspunsuri au rezultat faptul că i-au în considerare să meargă mai des la birou decât până o făceau până acum în tot contextul din spate. 

Reprezentanţii celor mai mari platforme de recrutare online din România spun că numărul celor care se reîntorc la birou a crescut cu 60% faţă de acum 4 luni.

Alin Stan Like

Am dat scena, primul drum pe care îl alesesem în viață, pe televiziune. Mărturisesc că am visat să fiu în fața voastră, a celor care ne privesc și citesc încă din copilărie. Munca în televiziune m-a cucerit însă. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri economice » Andreea s-a întors la munca de la birou pentru a reduce din cheltuielile de acasă. Şi-a dat seama că a reuşit să economisească bani buni la facturi