Antena Meniu Search
x

Video Zeci de angajaţi ai Primăriei au făcut curat pe insula din parcul Herăstrău: Am auzit că vine şi televiziunea să ne filmeze

Pregătiri mai ceva ca pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. După ce o echipă Observator şi-a anunţat intenţia de a filma astăzi pe insula din parcul Herăstrău, lăsată în paragină de ani de zile de autorităţi, administraţia Nicuşor Dan şi-a amintit rapid de ea. Zeci de angajaţi au fost chemaţi cu noaptea în cap, ca să se pună pe treabă. Până să ajungem noi, au toaletat toate spaţiile verzi şi au pus la pământ inclusiv un arbore care avea aviz de defrişare de doi ani. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 13.09.2022, 20:37

Vezi și

La prima oră, 30 de angajaţi de la Compania Municipală de Parcuri şi Grădini trebăluiau de zor. 

Angajată (filmare cu camera ascunsă): Am auzit că vine şi televiziunea să ne filmeze şi să facem treabă.

Reporter: Aşa v-a zis şeful?

Angajată: Da. Ca să fie bine.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Deci azi nu aveaţi în plan să veniţi aici.

Angajată Nu. De ce să mint? Ni s-a spus că o să vină şi televiziunea. 

Aşa că mobilizarea de forţe a început devreme. 

Reporter: Aţi început devreme?

Angajată (filmare cu camera ascunsă)De la şapte. 

ReporterEra ceva iarbă aici?

Angajată: Eu zic că da.

Angajaţii primăriei au tăiat iarba înaltă, au aranjat trandafirii şi au curăţat aleile pe care abia dacă mai puteai să mergi. Muncitorii recunosc faptul că până acum, se făceau lucrări doar de ochii lumii. 

Angajată (filmare cu camera ascunsă)Acum două săptămâni am făcut doar pe margine, boscheţii, că nu se vedea lacul. O bătaie de joc. 

Curăţenie de dragul camerelor de filmat

Inclusiv trecătorii au fost uimiţi de numărul mare de muncitori. 

ReporterSăptămâna trecută cum era aici?

LocalnicEra mai multă iarbă, nu puteai să treci pe alei.

ReporterErau săptămâna trecută muncitori aici?

LocalnicÎn ziua în care am trecut eu nu erau. 

După ce s-a asigurat că nu este filmat, un alt angajat ne-a intrebat dacă tot deranjul de astăzi are legătură cu o vizită în parc a fostului preşedinte, Nicolae Ceauşescu. 

Corina Bega, director ALPAB: Angajaţii ne-au spus că au fost anunţaţi de şef că va veni televiziunea astăzi şi tocmai de aceea au ieşit în număr mare să taie iarba, să toaleteze spaţiile verzi. Sunt surprinsă de ce îmi spuneţi. Asta ne-au spus. Sunt foarte surprinsă, vă spun sincer. 

Curăţenie planificată pe insula Herăstrău

Chiar dacă directorul ALPAB spune că nu ştie nimic, astăzi au fost chemaţi inclusiv angajaţii care se ocupă de defrişări. 

Andreea Milea, reporter Observator: Inclusiv plopul inalt de 15 metri de aici din mijlocul insulei, ce stătea să cadă pe trecători, a fost tăiat, făcut bucăţi şi va fi dus de aici din parc. 

Reporter: De căţi ani era plopul acesta aici?

AngajatA făcut Primul Război Mondial. 50 de ani, mai bine.

ReporterŞi abia acum îl tăiaţi?

AngajatDa. Nu ne-a ieşit avizul. Abia astăzi. 

În realitate, Administraţia Lacuri şi Parcuri Bucureşti are avizul de toaletare de la Primăria Capitalei de acum doi ani. 

Corina Bega, director ALPAB: Nu au reuşit să-l taie în 2020 şi am primit un aviz nou în 2021.

ReporterDe ce s-a defrişat tocmai astăzi?

Corina Bega, director ALPAB: Era în plan să fie defrişat luna aceasta. 

Compania de Parcuri şi Grădini este în insolvenţă iar Nicuşor Dan vrea să o închidă în curând. Angajaţii spun că nu îşi mai primesc salariile şi în consecinţă nu vor mai merge unde sunt trimişi de municipalitate. Pentru că ALPAB are prea puţini angajaţi, de întreg parcul Herăstrău se ocupă un singur om.   

Angajată (filmare cu camera ascunsă): Dacă noi plecăm de aici o să mai vină dracu aici să mai facă (n.r curat). O să-i mănânce balaurii. O să plecăm şi o să-i lăsăm baltă că ne-am săturat. O să vină Nicuşor Dan să sape el aici. Ne freacă: vă dăm afară, vă dăm afară. Dă lucrări cât să nu arate parcul chiar să nu poţi să mai vii în el.

Reporter: Cei de la ALPAB nu se ocupă şi ei de Herăstrău?

Angajată (filmare cu camera ascunsă): Păi de la ALPAB este un singur om în parc, atât. ALPAB-ul atâta are, un singur om.

Reporter: În tot parcul Herăstrău?

Angajată (filmare cu camera ascunsă)​În tot parcul Herăstrău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Zeci de angajaţi ai Primăriei au făcut curat pe insula din parcul Herăstrău: Am auzit că vine şi televiziunea să ne filmeze