Antena Meniu Search
x

Video Antreprenorii care se bucură de profituri uriaşe înainte de Valentine's Day. Românii au prins gustul şi dau şi 300 de lei pe o cutie

Încep să plutească în aer inimioare şi arome de ciocolată. Mai sunt trei zile până la Valentine's Day, după care urmează Dragobetele.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 10.02.2024, 17:30

Vezi și

Cadourile din ciocolată de calitate sunt pe primul loc în preferinţele românilor, iar cea belgiană este pe buzele tuturor. O pralină artizanală are nevoie de trei zile să îşi desăvârşească gustul, sunt zeci de grame de perfecţiune într-o astfel de folie. Sunt atât de multe opţiuni, atât de multe variante, cu fructe, cu caramel sărat, inclusiv cu şampanie ne spuneau ciocolatierii, care sunt în topul vânzărilor atunci când vine vorba de pralinele preferate de români.

Preţurile încep de la 32 de lei şi pot ajunge până la 300 de lei

Iar piaţa de ciocolată îşi trăieşte cele mai bune zile, cu atât mai mult cu cât vin sărbătorile preferate de români, Valentines Day, Dragobete, 1 şi 8 martie, toate sunt îndulcite cu succes de astfel de praline artizanale. Preţurile încep de la 32 de lei şi pot ajunge până la 300 de lei, în funcţie de preferinţe şi în funcţie de forma cutiei.

Preţurile sunt cumva pe măsură, deşi au crescut cu până la 8%, dar vânzările îi ţin pe comercianţi pe profit. Piaţa mondială de cacao e însă zdruncinată de fenomenul El Nino, pentru că la New York de exemplu preţul a atins un maxim istoric de 6.000 de dolari, dar nimeni nu se poate abţine de la o bucăţică de ciocolată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Antreprenorii care se bucură de profituri uriaşe înainte de Valentine's Day. Românii au prins gustul şi dau şi 300 de lei pe o cutie