Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aproape 80 de mii de oameni au mers pe litoral, în minivacanţa de 1 Mai

Vara de la final de aprilie i-a chemat pe români pe litoral. Iar dorul de petreceri a fost mare. Au ajuns atât de mulţi ca niciodată în ultimii ani. Până acum, agenţiile au numărat aproape 80 de mii de oameni.

de Redactia Observator

la 30.04.2018 , 20:33

Vara de la final de aprilie i-a chemat pe români pe litoral. Iar dorul de petreceri a fost mare. Au ajuns atât de mulţi ca niciodată în ultimii ani. Până acum, agenţiile au numărat aproape 80 de mii de oameni.

Jumătate dintre turiştii de pe litoral au ales Mamaia ca destinaţie. Aproape 40.000. De altfel, staţiunea renumită pentru petreceri, opulenţă, extavaganţe este şi anul acesta pe primul loc în preferinţele românilor.

Pe locul doi, dar la mare distanţă, este Vama Veche, cu 17.600 de turişti. În top trei se află şi Năvodari, cu puţin peste 9.000 de oameni. Sunt atât de mulţi turişti pentru că staţiunea se află foarte aproape de Mamaia Nord, locul în care sunt cluburi celebre şi unde se organizează festivalurile de muzică.

Vezi și

Staţiunile Costineşti şi Neptun au fiecare câte 3.000 de turişti, iar în Mangalia au ajuns în jur de 2.200. Este însă abia începutul sezonului estival. Urmează încă două minivacanţe. 

Prima este la sfârşitul lunii, atunci când sunt Rusaliile. Adică, pe 27 şi 28 mai şi în aceeaşi săptămână cu ziua de 1 iunie, următoarea zi nelucrătoare.

La mijloc mai sunt doar două zile lucrătoare. Ceea ce îi face pe mulţi să se gândească să-şi ia liber toată săptămâna. 

Vacanţele atât de dese ar putea duce la un nou record de turişti pe litoral. Când e vorba de distracţie, românii nu pot fi susprinşi. Îşi fac rezervări din timp. 

La Mamaia, în acea perioadă, două nopţi de cazare costă în jur de 700 de lei pentru două persoane, într-un hotel de trei stele. La patru stele, preţurile ajung până la 1.500 de lei pentru o cameră dublă. 

După minivacanţa de la început de iunie, următoarele zile libere sunt abia în august.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Aproape 80 de mii de oameni au mers pe litoral, în minivacanţa de 1 Mai