Antena Meniu Search
x

Video Aproape jumătate dintre angajaţii de la stat nu şi-au primit salariile la timp. Autorităţile spun că din cauza unor probleme tehnice

Aproape jumătate dintre angajaţii de la stat nu şi-au primit salariile la timp. Ieri, bugetarii din mai multe judeţe din ţară au aşteptat în zadar alimentarea conturilor. Ministerul de Finanţe spune că plăţile au fost programate, dar transferurile s-au blocat din cauza unor probleme tehnice.

de Ioana Matei

la 14.05.2022, 19:31

Vezi și

Ar fi fost probleme la Trezorerie, mai exact o serie de disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice ce au blocat transferurile salariilor către bănci. În acelaşi timp, ar fi fost probleme şi la sistemele interbancare. Aşadar, doar 6 din 10 angajaţi la stat şi-au primit salariile la timp. Vorbim despre termene scadente în acest weekend, iar când este lucru se întâmplă, de obicei, conturile sunt alimentate în ziua de vineri.

Ei bine, pentru 40% dintre salariaţii de la stat această regulă nu a mai fost valabilă. Este cazul mai multor profesori din mai multe judeţe din ţară, însă ministrul Educaţiei a transmis că plăţile au fost făcute încă de la începutul lunii, banii fiind trimişi către Inspectoratele Judeţene. Acelaşi gen de mesaj a venit şi de la Ministerul de Finanţe care a anunţat că toţi bugetarii îşi vor primi banii în cursul zilei de luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Aproape jumătate dintre angajaţii de la stat nu şi-au primit salariile la timp. Autorităţile spun că din cauza unor probleme tehnice