Antena Meniu Search
x

Şi ei vor să investească în România! Ce condiţii pun şeicii

Afaceriştii arabi sunt interesaţi să investească în ţara noastră, datorită progresului foarte bun al relaţiilor intre România şi statele arabe

Condiţia şeicilor este ca autorităţile să le prezinte studii de fezabilitate pentru proiecte și, totodată, reglementări legislative "clare", a afirmat la Constanța ambasadorul Statului Palestina la București, Ahmad Bader Aqel, în calitate de decan al ambasadorilor țărilor arabe acreditați în țara noastră. Acesta a condus o delegație formată din ambasadori ai țărilor arabe la București care a efectuat o vizită în județul Constanța cu scopul dezvoltării relațiilor bilaterale româno-arabe în privința investițiilor.

"În ultimii ani a existat un progres foarte bun al relațiilor între România și statele arabe. În ultimul an, schimbul economic între statele arabe și România a atins trei miliarde de dolari, cu 20% mai mult. Am decis să ajungem și la autoritățile locale pentru a obține mai multe contacte. Am rugat autoritățile să vină cu studii de fezabilitate pentru anumite proiecte, să ni le transmită, iar noi să le transmitem oamenilor noștri", a afirmat, într-o conferință de presă, diplomatul palestinian, citat de Antena3.

Referitor la numărul turiștilor arabi care vizitează țara noastră, ambasadorul a spus că nu este mare pentru că "nu există prea multă informație în exterior cu privire la România", iar sistemul de acordare a vizelor este "anevoios".

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri economice » Şi ei vor să investească în România! Ce condiţii pun şeicii