Antena Meniu Search
x

Video Armata Română continuă recrutările. MApN a scos la concurs peste 4.000 de posturi: de la cât încep salariile

Armata Română caută militari. Astfel, peste 4.000 de posturi au fost scoase la concurs pentru anul acesta. La Constanţa au fost depuse deja 250 de dosare, pentru 60 de posturi disponibile. Iar astăzi, candidaţii au susţinut probele sportive.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 26.09.2023, 17:56

Vezi și

"Mi se pare că e un job stabil şi ai o continuitate de viitor, plus că îmi place haina militară", a declarat Alexandru, unul dintre candidaţi. Cu aceste gânduri a venit astăzi Alexandru să susţină probele sportive pentru recrutare în Armata Română. Alături de el, alţi zeci de candidaţi au încercat să arate că merită să îmbrace haina militară. Elena este din Năvodari şi a decis să intre în armată la 39 de ani. Susţinută de soţul ei, ea a renunţat la jobul de recepţioneră, pentru a deveni cadru militar.

Peste 4.000 de posturi au fost scoase la concurs în 34 de judeţe şi Bucureşti

"Am venit de la traseul de rezistenţă. Am luat toate probele, inclusiv psihologicul şi acum sunt nerăbdătoare să servesc patria. Mi-am dorit foarte mult să îmbrac uniforma militară", a declarat Elena, candidată. Probele sportive i-au solicitat la maximum pe candidaţi. "Noi evaluăm la proba sportivă, ce constă într-un traseu militar aplicativ, după cum bine puteţi vedea în spatele meu, şi alergarea pe o distanţă de 2 kilometri", a declarat Gabriela Nohai, ofiţer de informare.

Anul acesta, peste 4.000 de posturi au fost scoase la concurs în cadrul Armatei Române, în 34 de judeţe şi Bucureşti. Angajările masive vin ca urmare a valului de ieşiri din funcţie din ultima perioadă. Anul trecut, Armata a pierdut 6.600 de angajaţi, iar anul acesta peste 3.600. Cei mai mulţi militari au demisionat sau au ieşit la pensie, pe fondul reducerii vârstei de pensionare. Activităţile de recrutare în Armata Română continuă până la finalul lunii, în unităţile militare din ţară. Cei care doresc să intre în armată, trebuie să îndeplinească toate condiţiile necesare şi să treacă probele sportive.

Pe acelaşi subiect

Salarii între 2.000 şi 18.000 de lei în Armata Română

Printre cele mai căutate sunt poliţie militară, geniu, aviaţie sau forţe pentru operaţii speciale.

Cel mai mic salariu câştigat de un soldat este de două mii de lei şi poate ajunge până la 4.200, în funcţie de arma pe care o alege. În cazul subofiţerilor şi ofiţerilor lefurile sunt mult mai mari. Un ofiţer cu funcţie de comandă poate câştiga peste 18.000 de lei.

Cât câştigi în armată

soldat: minimum 2.000

            maximum 4.200 lei

subofiţer: minimum 2284 lei

                maximum 4932 lei

ofiţer: minimum 2733 lei

          maximum 18.142 lei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Armata Română continuă recrutările. MApN a scos la concurs peste 4.000 de posturi: de la cât încep salariile