Antena Meniu Search
x

Berea artizanală intră în preferinţele românilor. În ultimii ani s-au deschis peste 30 de fabrici

Berea artizanală intră tot mai mult în preferinţele românilor. Dovadă că în ultimii ani s-au deschis în România peste 30 de fabrici, din care iese băutura nefiltrată şi nepasteurizată. Blondă, brună, neagră sau roşie, berea se poate produce uşor, graţie tehnologiei la care şi micii antreprenori au acces prin finanţări europene sau guvernamentale. 

Vezi și

Berea artizanală intră tot mai mult în preferinţele românilor. Dovadă că în ultimii ani s-au deschis în România peste 30 de fabrici, din care iese băutura nefiltrată şi nepasteurizată. Blondă, brună, neagră sau roşie, berea se poate produce uşor, graţie tehnologiei la care şi micii antreprenori au acces prin finanţări europene sau guvernamentale. 

Cu un gust puternic-aromat, dar mai puţin acid, berea artizanală devine tot mai căutată de românii care vor ceva autentic.

Trei tineri din Argeş au simţit piaţa, motiv pentru care au investit aproape 450 de mii de euro într-o fabrică de bere nefiltrată şi nepasteurizată, situată în comuna Lereşti. De aici, ies lunar 20 hectolitri de bere, care ajung în barurile şi restaurantele locale. Tehnologia modernă face ca procesul de producţie să fie unul uşor.

Un pahar cu bere artizanală costă aproape 10 lei. În funcţie de local, preţul poate fi dublu faţă de berea clasică.

O astfel de afacere poate fi pusă pe picioare în șase luni - un an, dacă doritorii accesează fonduri europene sau guvernamentale. Şi cum produsul este bine vândut, profitul poate veni încă din prima lună. În România, consumul de bere pe cap de locuitor este de 82 de litri pe an. Suntem astfel pe locul 7 în Europa. Primii sunt cehii, cu un consum aproape dublu faţă de al nostru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Berea artizanală intră în preferinţele românilor. În ultimii ani s-au deschis peste 30 de fabrici