Antena Meniu Search
x

Video BIAS 2022. Cel mai mare show aerian din România revine după o absenţă de doi ani

Peste 100 de aeronave şi mai bine de 130 de piloţi civili şi militari vor încânta publicul pe aeroportul Băneasa, din Capitală. Spectacolul mult aşteptat va începe pe 3 septembrie. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 25.08.2022, 20:29

Vezi și

Va fi din nou senzaţie pe cer la Bucureşti. Avioanele de luptă MIG - 21, F16, IAR 99 Şoim şi Cj 27 Spartan sunt doar câteva dintre aeronavele care vor face spectacol deasupra aeroportului Băneasa. De pe 31 august sa ajungă si primii piloti care participa la BIAS. In total peste 100 de aeornave.

Printre piloţii-vedetă îl vom vedea pe Jurgis Kairys, campionul lituanian, care va fi la manşa unui Suhoi 31. Forţele armate slovene şi italiene, dar şi elicoptere ale Ministerului de Interne şi piloţi ai Aeroclubului României vor întregi show-ul.

George Rotaru Aeroclubul României: Vom avea peste 10 aeronave. Şoimii României vor evolua cu şase avioane EXTRA 300. Vom avea şi evoluţii solo, printre care şi o evoluţie solo cu o colegă, o fată pilot sportiv. O premieră.

Bucharest International Air Show se va desfăşura pe o suprafaţă de 128 de hectare, incluzând o pistă lungă de 3100 de metri şi lată de 60.

Pe acelaşi subiect

Piloţii vor avea de respectat reguli importante

Valentin Iordache, purtător cuvânt Aeroport Otopeni: Piloții nu pot să treacă cu aeronavele pe deasupra publicului chiar dacă aparent pare asta, nu sunt deasupra publicului.

Ediţia din acest an este dedicată primei femei parașutist din România, Smaranda Brăescu, dar evenimentul marchează şi 110 ani de la înființarea Aeroportului Băneasa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » BIAS 2022. Cel mai mare show aerian din România revine după o absenţă de doi ani