Antena Meniu Search
x

Video Jurnalul de război al unui copil de opt ani, blocat în uzina Azovstal: "Cei doi câini ai mei au murit, şi bunica mea, Galya"

Războiul din Ucraina ar putea duce la noi tragedii cu avioane civile de pasageri. Este avertismentul care dă fiori înaintea vacanţei de vară. Agenția Europenă pentru Siguranța Aviatică spune că există un risc ridicat ca aeronavele să fie lovite de rachetele folosite în războiul din Ucraina sau sa fie afectate colateral de atacurile cibernetice. Între timp, pe front, armata lui Putin, disperată să obţină măcar o victorie până pe 9 mai, atacă furibund sudul şi estul ţării. Zeci de bombe au căzut din nou în Donbas şi în Mariupol.  

de Redactia Observator

la 05.05.2022, 20:43

Vezi și

Cei prinşi în luptele de la Azovstal spun că, dacă este să existe un iad pe Pământ, atunci acolo e

Denis Prokopenko, comandantul Batalionului Azov: Este a doua zi de când inamicul a intrat în uzina (Azovstal, n.r.). Se dau bătălii sângeroase. Situaţia este extrem de dificilă, dar, în ciuda acestui fapt, continuăm să respectăm ordinul de a apăra uzina. 

Un iad în care sunt prinşi încă sute de civili. Trăiesc sub pământ de două luni, cu gândul că fiecare secundă le poate fi ultima. Este şi cazul lui Iehor. La lumina lumânării, băiatul de numai opt ani s-a apucat să ţină un jurnal de război. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Și bunicul său a murit, iar mama şi sora au fost rănite, dar copilul nu a apucat încă să scrie şi despre asta. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Suntem de acord că trebuie să continuăm eforturile de evacuare din Azovstal, din Mariupol. Sunt, în continuare, civili, femei, copii. 

Soldaţii care apără oţelăria devenită fortăreaţă încearcă să le ridice moralul cum pot.  

Pe 9 mai ruşii vor să organizeze aici o "paradă a prizonierilor". Vor îmbrăca 2.000 de civili, pe care îi ţin în prezent în lagăre, în uniforme ale armatei ucrainene şi îi vor pune să defileze prin oraş. Pentru asta curăţă acum străzile.

Pentru Vladimir Putin nu va fi Ziua Victoriei pe care şi-o dorea

Jen Psaki, purtător de cuvânt Casa Albă: Se aştepta şi plănuia să mărşăluiască victorios pe străzile din Kiev lunea viitoare. Clar, nu se va întâmpla asta. Îşi dorea ca acesta să fie momentul să destrame NATO, să dezbine Occidentul. Evident, asta nu se va întâmpla.   

De la Moscova, televiziunile fidele lui Vladimir Putin ameninţă acum pe toată lumea.

Karen Shakhnazarov, productor de film: Adversarii literei Z trebuie să înțeleagă că, dacă se bazează pe milă, nu, nu va exista milă pentru ei. E foarte serios. În acest caz, înseamnă lagăre de concentrare, reeducare şi sterilizare.  

Tensiuni tot mai mari în regiunea separatistă Transnistria

Mai aproape de noi, tensiunile sunt tot mai mari în republica separatistă moldoveană, Transnistria. Oficialii autoproclamaţi de acolo spun că au doborât noi drone care urmăreau să atace obiective separatiste. Dronele ar fi fost controlate de pe teritoriul Ucrainei. 

Oleksandr Ştupun, purtător de cuvânt armata Ucraine: Inamicul provoacă tensiuni în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, îşi regrupează trupele pe mai multe direcţii, ia măsuri de refacere a proviziilor şi încearcă să îmbunătăţească poziţia tactică a unităţilor sale. 

Analiştii politici de la Chişinău se tem şi ei de ziua de 9 mai, când iau în calcul că, după modelul Crimeea, Vladimir Putin ar putea recunoaşte independenţa Transnistriei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Jurnalul de război al unui copil de opt ani, blocat în uzina Azovstal: "Cei doi câini ai mei au murit, şi bunica mea, Galya"