Antena Meniu Search
x

Bilanţ Revelion 2018: românii au cheltuit 5 milioane de Euro, doar pe Valea Prahovei

Cinci milioane de euro. Atât au lăsat românii după Revelion, doar pe Valea Prahovei. Chiar şi de patru ori mai mult faţă de o perioadă obişnuită din an.

Vezi și

Cinci milioane de euro. Atât au lăsat românii după Revelion, doar pe Valea Prahovei. Chiar şi de patru ori mai mult faţă de o perioadă obişnuită din an. Şi asta fără a mai pune la socoteală cheltuielile cu mesele festive sau cu petrecerile tematice. De cealaltă parte, în Bucureşti s-a petrecut şi cu 30 de lei în noaptea dintre ani.

Valea Prahovei nu a fost doar polul distracţiei de Revelion, ci şi polul încasărilor. <INTRA SCRIS> 4,5 MILIOANE DE EURO au lăsat turiştii la pensiuni şi hoteluri doar pentru cazare. Paradoxal, mulţi români se întorc acasă mai săraci, dar mai fericiţi.

Pentru turism, a fost cel mai bun an din 2009 încoace, spun specialiştii. Cele peste 30 de mii de locuri de cazare de pe Valea Prahovei au fost ocupate în totalitate. 

Un singur hotel din Sinaia a încasat peste o sută de mii de euro în trei zile doar din cazare, la o medie de 115 euro pe cameră, potrivit unei simulări.

La polul opus, cei care au petrecut acasă, cu familia sau la restaurantele din Capitală spun că există distracţie şi pe bani mai puţini. 

Este doar primul val de turişti din anul acesta. Gazdele de la munte aşteaptă alţi turişti cu portofelele pline. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri economice » Bilanţ Revelion 2018: românii au cheltuit 5 milioane de Euro, doar pe Valea Prahovei