Antena Meniu Search
x

Noiembrie, luna reducerilor considerabile. Black Friday 2019 ar putea aduce încasări record

Vânzările de Black Friday vor depăşi 300 de milioane de euro anul acesta. În doar câteva zile, comercianții speră să vândă în jur de 10 milioane de produse. Unele magazine au furat deja startul reducerilor și se întrec în promoţii.

de Redactia Observator

la 03.11.2019, 16:02

Vezi și

Vânzările de Black Friday vor depăşi 300 de milioane de euro anul acesta. În doar câteva zile, comercianții speră să vândă în jur de 10 milioane de produse. Unele magazine au furat deja startul reducerilor și se întrec în promoţii. Este și motivul pentru care specialiștii ne avertizează să fim atenți la toate ofertele și să facem comparații.

Ediția de Black Friday de anul acesta va aduce un plus de încasări pentru comercianți de cel puțin 50 de milioane de euro față de anul trecut, arată o analiză.

Liderii pieței de retail estimează că 2019 vine cu cel mai mare Black Friday din istoria campaniei. Un singur comerciant va avea reduceri la peste 750 de mii de produse în online și în 155 de magazine din 114 orașe.

Vă întrebați, poate, câte dintre aceste reduceri sunt și reale. Ei bine, nu există un răspuns general valabil, spun specialiștii.

Cert este că investigațiile Consiliului Concurenței din ultimii ani au arătat că, în medie, pentru 30% din produsele monitorizare, preţul tăiat a fost mai mare chiar decât preţul maxim practicat în ultimele 30 de zile, semn care indică o creştere artificială a preţului de referinţă de Black Friday.

Dacă privim dintr-un alt unghi, 70% dintre preţuri au fost mai bune decât în alte momente ale anului.

Așa că cel mai bine este să vă faceți o listă cu produsele pe care doriți să le cumpărați și eventual câteva capturi de ecran în aceste zile cu prețurile, pentru a vedea dacă într adevăr există diferențe în avantajul dumneavoastră.

Dacă vorbim de produse preferate, vânzările produselor din categoriile modă, casă, decoraţiuni și turism înregistrează creșteri constante de la an la an de Black Friday, dar în topul preferințelor românilor vor rămâne electronicele și electrocasnicele, urmate de îmbrăcăminte încălțăminte şi accesorii.

Dacă vorbim despre valorea medie a coșului de cumpărături - anul acesta va înregistra o ușoară scădere de 4% față de anul trecut, ajungând la 650 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Noiembrie, luna reducerilor considerabile. Black Friday 2019 ar putea aduce încasări record