Meniu
Search
x

Video Bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură. De ce se ia în calcul dublarea preţului gigacaloriei

Epopeea Radet pare că se repetă şi cu succesoarea Termoenergetica. Compania care livrează agent termic în Bucureşti ar fi la un pas de insolvenţă. Motivul: Primăria Capitalei nu şi-a plătit restanţele de anul trecut, iar datoria depăşeşte jumătate de miliard de lei. Se caută soluţii, spune municipalitatea. Una dintre variantele luate în calcul ar fi dublarea preţului gigacaloriei. Adică facturi mai mari pentru bucureşteni. 

De Cristina Filip la 25.03.2022, 19:46
Vezi și

Cum primăria Capitalei n-a mai virat niciun leu către Termoenergetica, nici compania la rândul ei nu şi-a plătit furnizorii. Primăria se angajase să suporte subvenţia, însă nu a mai plătit nimic din decembrie. 

Claudiu Creţu, director Termoenergetica: Undeva la  aproape 400 de milioane de lei datorie ieşită din perioada de scadenţă. Evident, în perioada următoare vor urma şi alte sume pentru că vor ieşi din scadenţă şi alte luni.

Cristina Filip, reporter Observator: Nici pentru perioada următoare estimările nu sunt optimiste. Dacă va continua să adune restanţe, municipalitatea va avea la finalul lunii aprilie o datorie de un miliard de lei.

Pentru Termoenergetica, faptul că n-are banii de la primărie poate însemna insolvenţa. Poprire pe conturi, fără salarii pentru angajaţi şi chiar oprirea distribuirii agentului termic, se arată în scrisoarea trimisă către Primăria Generală.

Pe acelaşi subiect

Marius Pavel, consilier general: Nu ne-ar mira să vedem un Bucureşti fără apă şi căldură. 

Bani pentru Termoenergetica nu sunt, dar se caută

Claudiu Creţu, director Termoenergetica: Soluţia e ca Primăria Municipiului Bucureşti să poată face un împrumut pentru a achita aceste sume. 

Ar mai fi o variantă, dar îi va costa scump pe bucureşteni. La propriu.  

Marius Pavel, consilier general: La momentul de faţă singurul lucru pe care-l poate face această administraţie şi cred că aşa va proceda este să dubleze gigacaloria, cel puţin.

De celalată parte, Nicuşor Dan spune că e o exagerare şi că totul se va rezolva. Contrar zvonurilor care circulă în această perioadă, nu există niciun risc de insolvență legat de Termoenergetica.  Primarul dă asigurări că toate problemele sunt cunoscute şi că există bani pentru perioada următoare. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură. De ce se ia în calcul dublarea preţului gigacaloriei