Antena Meniu Search
x

Caloriferele din aluminiu - Tipologie și caracteristici esențiale

Dacă ai decis că este momentul să alegi radiatoare din aluminiu moderne, potrivite noului stil de amenajare a locuinței tale, poți opta pentru un calorifer comandat online de la mathaus.ro pentru fiecare încăpere a casei tale.

de Redactia Observator

la 03.04.2019, 16:05

- mathaus.ro

Dacă ai decis că este momentul să alegi radiatoare din aluminiu moderne, potrivite noului stil de amenajare a locuinței tale, poți opta pentru un calorifer comandat online de la mathaus.ro pentru fiecare încăpere a casei tale.

Iată care sunt principalele caracteristici pe care trebuie să le ai în vedere dacă vrei să beneficiezi de avantajele oferite de aceste calorifere. Cu ajutorul lor, vei obține o atmosferă confortabilă și primitoare la tine acasă!

De ce să alegi calorifere din aluminiu

Materialul din care sunt confecționate radiatoarele din locuința ta influențează considerabil randamentul acestora, durata lor de funcționare și consumul de energie.

  • Cea mai buna garanție - Aluminiul este unul dintre cele mai populare materiale utilizate pentru realizarea caloriferelor de calitate, cu o garanție care poate ajunge până la 20 ani și cu eficiență energetică dovedită în timp.

  • Consum redus de energie - Conductivitatea mare a acestui material asigură încălzirea și degajarea rapidă a căldurii. Astfel, vei beneficia de avantajele consumului redus de energie atunci când optezi pentru montajul radiatoarelor din aluminiu acasă.

  • Preț de achiziție avantajos - Caloriferele din aluminiu sunt mai economice decât cele din oțel sau din fontă, iar raportul preț-calitate este unul foarte bun în cazul acestora. Acest beneficiu important se datorează costului lor de producție redus, aluminiul fiind unul dintre cele mai ușor manevrabile materiale existente.

  • Ușor de transportat și de manipulat - Aluminiul este un material cu greutate redusă, motiv pentru care radiatoarele confecționate din acesta sunt ușor de manevrat în timpul transportului.

  • Design modern - Radiatoarele din aluminiu sunt preferate de majoritatea cumpărătorilor și datorită faptului că acestea prezintă un design modern, versatil, care le transformă în alegerea potrivită pentru a completa chiar și cele mai pretențioase stiluri de amenajare interioară.

Tipuri de calorifere din aluminiu - Caracteristici importante

Datorită faptului că aluminiul este un material ușor de manevrat, există o diversitate de modele de calorifere disponibile în această categorie, dintre care poți alege modelul potrivit pentru locuința ta. Iată ce trebuie să știi despre fiecare dintre acestea:

  • Calorifere din aluminiu de tip panou - Acestea sunt ideale pentru a fi montate în spațiile localizate sub ferestre, datorită dimensiunilor lor standard, prevăzute cu înălțimi mici.

  • Calorifere din aluminiu cu elemenți - Aceste calorifere se diferențiază de celelalte produse disponibile prin aspectul lor distinctiv, datorat elemenților care alcătuiesc structura acestora. Magazinele specializate în comercializarea acestor produse pun la dispoziție radiatoare cu un număr divers de elemenți, de dimensiuni variate. Astfel, vei avea posibilitatea de a alege produsul potrivit pentru spațiul disponibil din locuința ta.

  • Calorifere din aluminiu pentru baie - Baia reprezintă un spațiu în care ai nevoie de un calorifer special. Cele mai practice produse în acest caz sunt caloriferele de tip portprosop. Acestea sunt avantajoase întrucât nu ocupă foarte mult spațiu, sunt instalate la distanță de podea și pot fi montate cu ușurință pe perete.

  • Calorifere din aluminiu cu aspect estetic deosebit - Dacă ai optat pentru un stil de amenajare interioară inedit pentru anumite spații din locuința ta, vei avea nevoie și de un calorifer cu un design aparte. Aluminiul este unul dintre cele mai versatile materiale disponibile pentru confecționarea acestor produse, motiv pentru care există o gamă variată de forme și stiluri disponibile în cazul acestor produse. Poți opta pentru produse verticale sau orizontale, pentru calorifere de înălțimi foarte mari acolo unde spațiul îți permite sau pentru calorifere mici, cu doar 3-4 elemenți pentru spațiile de dimensiuni reduse.

Caloriferele din aluminiu - Informații utile

Acum că ai descoperit opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a selecta modelele optime de calorifere din aluminiu pentru locuința ta, iată câteva informații utile care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie în ceea ce privește eficiența și performanța acestor produse:

  • Cu cât caloriferul ales include mai mulți elemenți, cu atât puterea sa termică va crește. Astfel, în cazul spațiilor din locuință care nu au fost izolate foarte bine în prealabil, este indicat să optezi pentru calorifere de dimensiuni mai mari, cu un număr mai mare de elemenți, pentru a beneficia de puterea necesară de încălzire a spațiului respectiv.

  • Caloriferele din aluminiu cu adâncime mai mare au capacitatea de a oferi mai multă căldură, chiar și atunci când nu includ foarte mulți elemenți, lungimea acestora fiind astfel redusă.

  • Pentru a asigura buna funcționare a caloriferelor din aluminiu timp de 20 ani, specialiștii recomandă ca acestea să fie tratate periodic anti-coroziune, prin utilizarea unor soluții speciale.

Acum că ai descoperit principalele tipuri de calorifere din aluminiu, avantajele și cele mai utile informații privind întreținerea acestora, poți alege cele mai bune produse pentru locuința ta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Caloriferele din aluminiu - Tipologie și caracteristici esențiale