Românii îşi împart cheltuielile pentru toamnă între murături, gem, haine şi încălţăminte
Cămara pentru iarnă are un buget bine stabilit! Un studiu a arătat că românii îşi împart cheltuielile pentru toamnă între murături, gem, haine şi încălţăminte. Iar dacă nu au reuşit să strângă bani toată vara, sunt dispuşi chiar să se împrumute.
Cămara pentru iarnă are un buget bine stabilit! Un studiu a arătat că românii îşi împart cheltuielile pentru toamnă între murături, gem, haine şi încălţăminte. Iar dacă nu au reuşit să strângă bani toată vara, sunt dispuşi chiar să se împrumute.
E sezonul conservelor în casa Alexandrei Găujan. Iar pasta de ardei capia e nelipsită din cămară, pe timp de iarnă. Se foloseşte aproape în orice mâncare gătită românească, dar mai ales în tocăniţe şi ciorbe.
Un studiu a arătat că, toamna, românii îşi împart cheltuielile între murături, gemuri, haine şi pantofi pentru iarnă. Dacă pe conserve, orăşenii dau în jur de 500 de lei, pentru înnoirea garderobei cheltuiesc aproape 700 de lei.
Când vine vorba despre conservele pentru iarnă românii au un buget bine stabilit. Dacă pentru murături sunt dispuşi să plătească 261 de lei, pentru dulceaţă şi compot cheltuielile sunt mai mici, adică puţin peste 200 de lei.
Acelaşi studiu a arătat că mai puţin de jumătate dintre orăşeni au banii necesari să îşi asigure cămara pentru iarnă, restul vor fi nevoiţi să se împrumute.
Chiar şi aşa, producătorii s-au pregătit intens pentru fluxul de cumpărători. Şi spun că vânzările vor exploda de săptămâna viitoare.
În piaţă kilogramul de roşii se vinde cu 4 până la 5 lei, preţul castraveţilor pleacă de la 2,5 lei şi ajunge până la 4 lei, iar ardeiul gras costă 3,5 lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰