Antena Meniu Search
x

Cardul de sănătate european, o asigurare de călătorie solidă

Cardul de sănătate european poate fi una dintre cele mai bune asigurări de călătorie în aceste vremuri. Tot mai mulţi oameni încep să îşi rezerve vacanţe în străinătate, dar pe lângă gelul dezinfectant şi masca de protecţie, în bagaj mai e nevoie şi de cardul de sănătate european.

de Lorena Rădulescu

la 13.07.2020, 01:32

Vezi și
  • Procedura de obţinere a fost simplificată.
  • Peste 1000 de solicitări de eliberare a cardului au fost în martie-iunie.

Cardul de sănătate european este valabil doar în UE şi poate să fie un real ajutor cât timp suntem plecaţi.

”L-am folosit de două ori, în dermatologie, l-am avut în Spania şi pentru ceva analize de sânge”, spune un tânăr.

Mulţi nu ştiu însă nici cum se poate obţine cardul şi nici ce pachet de servicii medicale acoperă.

Pentru că suntem în plină perioadă de pandemie, procedura de obţinere a cardului european a fost simplificată. Practic, tot ce trebuie să facem este să intrăm pe siteul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de unde vom descărca două fişiere. Cererea de card european şi un model de adeverinţă de salariat. După ce completăm aceste documente vom ataşa copia de buletin. Toate acestea vor fi trimise prin poştă sau online.

În maximum o săptămână se primeşte răspunsul iar cardul este trimis prin poştă sau se poate ridica de la sediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Fără cardul european de sănătate şi în lipsa unei asigurări private, turiştii sunt nevoiţi să-şi plătească singuri spitalizarea sau orice alt serviciu medical, inclusiv dacă sunt depistaţi cu Covid. În unele ţări, cum ar fi Cipru, autorităţile se oferă să suporte o parte din costuri în cazul unui diagnostic de coronavirus.

Cristina Călinoiu, purtător de cuvânt CASMB: Este o asigurare medicală în baza căreia primim servicii medicale pentru orice tip de urgenţă medicală ivită pe parcursul călătoriei noastre.

Anul trecut, în perioada martie-iunie, au fost aproximativ 3500 de solicitări în Bucureşti pentru eliberarea cardului european de sănătate. Un număr mic în comparaţie cu numărul total al bucureştenilor care au plecat în vacanţe. Anul aceasta, în acelaşi interval, au fost puţin peste 1000 de solicitări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Cardul de sănătate european, o asigurare de călătorie solidă