Antena Meniu Search
x

Video Care sunt alimentele care vor avea prețul plafonat. Ultimele negocieri între guvernanți și retaileri

Sunt ultimele negocieri pentru plafonarea preţurilor la alimente. Guvernul Ciolacu le dă asigurări producătorilor că măsura nu va pune presiune pe ei. Adaosul comercial va fi plafonat, pentru început, pe o perioadă de şase luni. Avem şi lista produselor care ar urma să se ieftinească.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 22.06.2023, 18:20

Vezi și

Florentina Lazăr, reporter Observator: "Vom vedea prețuri mai mici la raft la produse de bază precum pâinea, produsele de panificație, carnea, laptele, brânzeturile, dar și la ulei, ouă, făină, mălai, legumele și fructele proaspete. Retailerii au trimis deja această listă cu produsele care vor fi reduse la preț către Ministerul Agriculturii. Mărcile premium vor fi excluse din această listă, însă vor fi incluse mărcile de brand și mărcile proprii. Dacă inițial, guvernul a anunțat o plafonare a adaosului comercial la produsele de bază pe întreg lanțul, de la producător până la procesator, distribuitor și retailer, iată că azi ministrul Economiei a declarat că producătorul va fi exceptat de la această măsură. Explicația este una simplă: adaosul comercial la producător este unul foarte mic, de până la 20%. Retailerii își doresc ca această măsură să fie un acord voluntar între cei din industrie și guvern pentru o perioadă de trei luni. În cazul în care nu vom vedea o scădere a prețurilor la raft, ar putea interveni guvernul prin intermediul unei ordonanțe de urgență. Pe de altă parte, producătorii, procesatorii și oficialii spun că printr-un act normativ am vedea mai rapid efectele la raft."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Care sunt alimentele care vor avea prețul plafonat. Ultimele negocieri între guvernanți și retaileri