Antena Meniu Search
x

Video Care sunt preţurile la carburanţi astăzi, 8 august 2023. Motorina s-a scumpit pentru a opta oară în două săptămâni

Cu o mână ne dă, cu alta ne ia! În timp ce Guvernul anunţă cu surle şi trâmbiţe preţuri mai mici la alimente, piaţa carburanţilor este marcată de noi scumpiri. Mai exact, preţul motorinei a crescut pentru a opta oara în ultimele două săptămâni şi a trecut de 7 lei pe litru. Invitabil, scumpirile de la pompă vor majora preţul alimentelor abia ieftinite. 

de Redactia Observator

la 08.08.2023, 14:15

Vezi și

 Liderul pieței de carburanți a majorat pentru a opta oară, în decursul a două săptămâni, prețul motorinei, însă vedem scumpiri peste tot, pe linie. Dacă ne raportăm la luna trecută, un litru de motorină este mai scump cu  5,5%.

Asta înseamnă că un plin de 50 de litri îi costă pe șoferi cu 15,5 lei mai mult. Pe de altă parte, un litru de benzină s-a scumpit cu 3,7% față de acum 30 de zile, iar plinul de carburant costă cu 12,5 lei mai mult. În Capitală, atât benzina, cât și motorina au depășit prețul de 7 lei/litru.

De ce cresc prețurile la carburanți

Una dintre explicațiile pentru aceste scumpiri este reprezentată de cotațiile mai mari la produsele petroliere, la cererea mai mare din această perioadă, și ne gândim la vacante, în primul rând.

Însă amplifică aceste scumpiri și conflictul de la graniță, de la Marea Neagră, conflict care pune presiune pe tarifele din acest sector.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Care sunt preţurile la carburanţi astăzi, 8 august 2023. Motorina s-a scumpit pentru a opta oară în două săptămâni