Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât a economisit Ciprian după ce a cumpărat un cărucior de produse la oferta "3 la preţ de 2": "Se simte la cantităţi mai mari"

Cumperi mai mult, plăteşti mai puţin. E cea mai noua strategie în magazine ca să atragă clienţii sărăciţi de inflaţie. Dacă luăm o cantitate mai mare, preţul scade. 

de Redactia Observator

la 08.04.2024 , 20:29

Ciprian Costiu îşi face lunar cumpărăturile la acest magazin. Ia mai multe produse şi astfel primeşte şi o reducere de preţ. 

Ciprian Costiu, client: 520 de lei.

Reporter: Şi dacă aţi fi mers într-un supermarket obişnuit, cât credeţi că aţi fi dat?

Vezi și

Ciprian Costiu, client: Probabil 600. Se simte, la cantităţi mai mari dacă iei.Tot cumperi, astea nu sunt perisabile. Iei mai mult şi nu vii mereu aici. Să îţi pierzi timpul.

Pe acelaşi subiect

În ultima vreme, tot mai multe magazine vin cu astfel de oferte pentru clienţi. Practic, cine cumpără mai mult, plăteşte mai puţin. 

Rămân cu mai mulţi bani în buzunar

Cristian Păun, profesor de economie: Comerciantul şi producătorul îşi primesc banii pe o cantitate mai mare de marfă, pe partea cealaltă cumpărătorul beneficiază de un preţ mai bun.  Românii au optat în masă inclusiv pentru acest tip de luptă contra inflaţiei, adică preferă să blocheze o sumă de bani mai importantă în ulei, în făină, în mălai, cumpărând o cantitate mai mare pentru o perioadă mai lungă. 

Cumpărător: Preferăm să luăm mai multe bucăţi. Mai mult pentru curăţenie, pentru casă. 

Mădălina Chiţac, reporter Observator: În supermarketurile în care s-a implementat conceptul buy more, pay less există etichete cu preţuri diferite, care scad pe măsură ce cumpărăm mai multe produse. Spre exemplu, această sticlă cu lapte, dacă alegem să cumpărăm o singură bucată, preţul e de 13 lei şi 49 de bani. În schimb, dacă vom cumpăra 3 sticle de lapte, preţul scade până la 12 lei şi 99 de bani. 

Reducerile diferă, în funcţie de fiecare produs în parte

La o pastă de dinţi, de exemplu, preţul scade de la 17 la 15 lei dacă alegem trei produse. 

Cumpărător: La cele proaspete şi mai perisabile, nu prea merită efortul. Că trebuie să cumpărăm cât consumăm. Măcar reduc cheltuiala. Din partea de non food. Săpun, pastă de dinţi, detergenţi. 

Cristian Păun, profesor de economie: Este foarte important şi pentru bugetul familial. Tu dacă ştii că cumperi timp de o lună, practic îţi poţi gestiona mai bine bugetul. 

Adi Negrescu, analist economic: E un concept de shopping care se va extinde tot mai mult si la noi, în condiţiile în care puterea de cumpărare a oamenilor scade de la o lună la alta, pe fondul inflaţiei. Să vedem inclusiv variante în care vom primi produse gratuite la pachet, pe lângă preţuri mai mici dacă cumperi mai multe.

Specialiştii ne atrag atenţia să verifică, data de expirare a produselor, mai ales atunci când cumpărăm cantităţi mari de alimente perisabile. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Cât a economisit Ciprian după ce a cumpărat un cărucior de produse la oferta "3 la preţ de 2": "Se simte la cantităţi mai mari"