Antena Meniu Search
x

Video S-a dat startul angajărilor pe litoral. Mii de locuri de muncă, scoase la concurs. Ce salarii oferă antreprenorii pentru posturile sezoniere

Mai sunt mai puţin de două luni până la deschiderea sezonului estival, atunci când pe litoral se anunţă un val de turişti. Şi cum vara se apropie cu paşi repezi, patronii de la malul mării au dat startul angajărilor. Mii de locuri de muncă au fost deja scoase la concurs, iar oferta este una diversificată - de la recepţioneri, ospătari sau bucătari, până la cameriste ori personal pentru curăţenie. Iar cum nevoia este mare, iar cerea prea mică, patronii sunt nevoiţi să îşi caute angajaţi şi peste hotare. 

de Redactia Observator

la 24.03.2024, 13:03

Vezi și

În hotelurile de pe litoral pregătirile sunt în toi. Se schimbă perdele, lenjerii de pat, se curăță geamuri și mochete și se fac ultimele retușuri pentru noul sezon. Chiar dacă unii angajaţi sunt deja veterani la malul mării, hotelierii încă mai au nevoie de forţă de muncă. 

Ce salarii oferă angajatorii pentru posturile sezoniere

Sebastian Puznava, manager hotel: Este nevoie de personal în toate compartimentele de hotel. Este nevoie de cameriste, de ospătari, de bucătari, beach boy, pentru cei care operăm şi pe plajă. Motiv pentru care așteptăm să se înscrie la interviuri cei doritori. 

Deşi de câţiva ani străinii sunt cei care lucrează la foc continuu pentru ca turiştii noştri să se bucure de un sejur perfect la malul mării, cu toate acestea, lipsa forţei de muncă le dă fiori reci antreprenorilor de pe litoral. Asta după ce, în ultimii ani, numărul locurilor de cazare s-a dublat. 

Pe acelaşi subiect

Elena Drăghici, manager hotel Mamaia: Cea mai mare criză se înregistrează pe departamentul de restaurant şi hausting. De asemenea, avem nevoie şi de un receptioner pe o anumită perioadă. Pentru începerea sezonului mai avem nevoie de trei cameriste şi patru ospătari. 

Iar pentru a începe sezonul estival cum se cuvine, antreprenorii sunt dispuşi să le ofere potenţialilor angajaţi salarii care pornesc de la 3.000 de lei, dar şi pregătire de specialitate în domeniu. 

Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT: Deficit există în toate segmentele, în acest moment, pe toate palierele, dar trebuie să fim atenţi, că de multe ori calificăm oameni pentru a pleca pe navele de croazieră, pentru a pleca în străinătate. 

Angajatorii le oferă locuri de cazare străinilor care vin să lucreze pe litoral

Iar pentru muncitorii care vin de peste mări şi ţări, hotelierii le pun la dispoziţie condiţii speciale de cazare.

Lahme Bolat: În total vom avea 50 de străini. Prin mari eforturi ei au cazare şi mesele asigurate. Salariile au fost la fel, nu am făcut rabat şi nici diferenţe. 

Adelina Vlad, purtător de cuvânt AJOFM: Pe tot parcursul sezonului estival, avem în jur de 1.000 de posibilităţi de angajare pe litoral. 

În total, antreprenorii de la malul mării ar mai avea nevoie de 10.000 de angajaţi pentru a putea da startul sezonului estival. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » S-a dat startul angajărilor pe litoral. Mii de locuri de muncă, scoase la concurs. Ce salarii oferă antreprenorii pentru posturile sezoniere