Antena Meniu Search
x

Cât cheltuie un turist străin pe o vacanţă în România. Capitala, printre destinaţiile preferate

Peste un milion şi jumătate de turişti străini au ajuns anul trecut în România şi au cheltuit bani frumoşi aici. Chiar mai mulţi decât cu un an înainte. Capitala şi marile oraşe s-au bucurat cel mai mult de vizitele călătorilor de peste graniţe, arată un raport al Institutului Naţional de Statistică. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 28.03.2023, 08:45

Vezi și

Vorbim de peste 4.2 miliarde de lei cheltuiţi de turiştii din străinătate în ţara noastră, în 2022. Şi de o medie de 2.700 de lei - bugetul fiecăruia pentru vacanţa petrecută la noi. Este o creştere cu 15% faţă de anul anterior, se mai arată în raportul INS. 

De ce au sosit în România? 

Mai mult de jumătate, adică 51.8% au călătorit în scop profesional şi au cheltuit 55.3% din total. Iar călătoriile în scop particular, de relaxare, sunt al doilea motiv pentru care străinii au căutat ţara noastră. 

Hotelurile din Bucureşti şi marile oraşe s-au bucurat din plin de oaspeţi iar jumătate din sumele cheltuite de străini în România au mers pe servicii de cazare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Cât cheltuie un turist străin pe o vacanţă în România. Capitala, printre destinaţiile preferate