Antena Meniu Search
x

Video Cât costă benzina și motorina azi, 25 ianuarie 2023. Carburanții s-au scumpit din nou, a şasea oară de la începutul anului

Carburanții s-au scumpit din nou, a şasea oară de la începutul anului. De data aceasta, o majorare semnificativă faţă de ultimele - aproape 10 bani pe litru. Astfel, un litru de benzină costă între 6,43 lei și 6,73 lei. Motorina pleacă de la 7,59 lei și ajunge la 7,84 lei.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 25.01.2023, 08:29

Vezi și

Veşti proaste pentru şoferi, carburanţii se scumpesc de la o zi la alta. Acum, un litru de benzină costă între 6,43 lei și 6,73 lei., iar motorina pleacă de la 7,59 lei și ajunge la 7,84 lei. Încet, încet se apropie de 8 lei pe litru. Faţă de începutul anului, carburanţii sunt cu 60 de bani mai scumpi - adică un plin costă cu 30 de lei mai mult.

Explicaţiile pentru creşterea galopantă a preţurilor carburanților

Avem și câteva explicații pentru aceste scumpiri. Nu mai exista compensarea de 50 de bani de la pompă. Un alt motiv e legat de prețul petrolului, care a ajuns la cea mai ridicată valoare din ultimele 2 luni - 88 de dolari pe baril. Ar trebui să ne așteptăm la noi creșteri de prețuri la pompă în perioada următoare. Mai ales că, de pe 5 februarie, intră în vigoare un nou embargou, cel asupra carburanților produși din țiței rusesc.

Preţuri benzină și motorină 25 ianuarie 2023. Cea mai mare scumpire a carburanţilor de anul acesta

Pe acelaşi subiect

Prețuri carburanți:

Benzină 6,43 lei - 6,73 lei/litru

Motorină 7,59 lei - 7,84 lei/litru

Scumpire carburanți

Azi: +9 bani/litru

De la 1 ianuarie: +60 bani/litru 

Autoritățile promit că reintroduc subvenţia dacă scumpirile continuă. Experţii din energie cred că marile companii ar putea refuza să suporte o parte din compensare din profitul lor, după ce statul le-a impus taxa de solidaritate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Cât costă benzina și motorina azi, 25 ianuarie 2023. Carburanții s-au scumpit din nou, a şasea oară de la începutul anului