Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cât costă outfitul din prima zi de școală: "Trebuie să ne luăm după ce îi stă bine copilului"

Mai sunt câteva zile şi va suna clopoţelul pentru prima zi de şcoală. Magazinele pentru copii sunt pline, iar părinţii se decid cu greu ce să aleagă. Cele mai mari bătăi de cap le dau hainele.  

de Redactia Observator

la 06.09.2024 , 17:59

Deşi pare cât se poate de simplu, alegerea ţinutelor de şcoală este de fapt o întreagă aventură pentru părinţi. În fiecare an apar aceleaşi întrebări: alegem ce este la modă, ce ne place nouă sau ce le place copiiilor? "Este destul de dificil având în vedere că nu găsim tot timpul mărimile corespunzătoare sau culorile corespunzătoare".

“De fiecare dată este un mix şi trebuie să ne luăm în primul rând după ce îi stă bine copilului şi să fim foarte atenţi la a-i păstra uşor şi personalitatea e important ca şi părerea copilului să fie luată în considerare. În general e foarte bine să mergem pe culori neutre cum sunt albul, bleumarin, negru, culori mai închise poate mai reci. Ne ferim de culorile tari, foarte puternice sau neon. E important să avem nişte ţinute frumoase, elegante şi cu foarte mult bun gust pentru şcoală. Care să nu iasă în evidenţă prin anumite mărci, anumite simboluri", explică Ana Cornea, consilier de imagine. 

Iar pentru a nu cheltui o avere este bine să alegem articole cât mai simple şi versatile. "Cele mai vândute articole pentru prima zi de şcoală sunt bineînţes sarafanele, cămăşuţele, tricourile polo", spune Cristina Seliman, managerul unui magazin de haine pentru copii. 

Vezi și

Cum alegem ținuta pentru școală

Pe acelaşi subiect

"Nu trebuie să cheltuim mulţi bani, trebuie să facem o selecţie de piese care sunt cheie şi care se integrează foarte bine în această garderobă de şcoală. Putem să alegem de exemplu o ţinută formată dintr-o fustă cu pliuri, foarte elegantă care merge, funcţionează în foarte multe combinaţii şi să accesorizăm cu o cămaşă albă.

Putem să alegem şi fusta pantalon pentru că poate să fie mai confortabilă pentru fetiţe. O rochie, un sarafan sau un fel de salopetă foarte frumoasă putem să avem chiar mai multe ţinute având la bază această rochie sau un sarafan pentru că putem alege mai multe cămăşi cu modele şi atunci de fiecare dată vom avea o ţiută nouă folosind o cămaşă nouă cu un print diferit", explică Ana Cornea, consilier de imagine. 

Bugetul mediu pentru un preșcolar poate ajunge până la 600 de lei, iar pentru un elev de liceu părinții cheltuiesc chiar și peste 900 de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Cât costă outfitul din prima zi de școală: "Trebuie să ne luăm după ce îi stă bine copilului"