Antena Meniu Search
x

Video Câţi bani economisesc ungurii care trec graniţa în România pentru a face plinul la benzinării

După criza carburanţilor, urmează penuria de clienţi. În Ungaria, preţul pentru benzină şi motorină a crescut semnificativ de la începutul anului, după ce premierul Viktor Orban a renunţat la plafonare, pentru că provocase o lipsă acută de combustibil. Ca să facă faţă inflaţiei, vecinii au găsit o soluţie: fac plinul la noi în ţară şi economisesc aproape 80 de lei. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 25.01.2023, 19:47

Vezi și

Maghiarii luptă cu cea mai mare inflaţie din Europa, 24%, şi tocmai au mai primit încă o lovitură. De la începutul anului, preţurile carburanţilor din Ungaria au crescut cu echivalentul a doi, trei lei pe litru, după un an de plafonări. Până în decembrie, motorina şi benzina costau mai puţin la ei, chiar dacă noi aveam şi subvenţie. 

În Timişoara, la staţiile grupului petrolier maghiar benzina se vinde cu 6 lei şi 82 de bani, iar motorina cu 8 lei şi 5 bani. Cât ai bate din palme ajungem peste graniţă. În Ungaria, la pompele aceleiaşi companii atât benzina cât şi motorina au preţ egal: 480 de forinţi, adică 5 lei şi 78 de bani.

Câţi bani economisesc ungurii care trec graniţa pentru a face plinul

Acum, situaţia s-a inversat. Şoferii din Ungaria vin în benzinăriile din vestul României să facă plinul maşinilor cu bani mai puţini. 

Pe acelaşi subiect

"Vin de la 4 km distanţă şi, în orice caz, benzina este mai ieftină în România. Asta înseamnă cam 1,30 de lei pe litru (bani economisiţi - n.r.), ceea ce la un plin înseamnă 6.000 forinţi (aprox. 75 lei - n.r.).''

''Cam jumăte de preţ faţă de Ungaria costă aici, poate şi mai mult. Deci, se poate face economie.''

În România, benzina şi motorina au trecut prin şase scumpiri de la începutul anului. Cea mai mare a fost ieri - aproape 10 bani pe litru. Şoferii plătesc cu 30 de lei mai mult pentru un rezervor de combustibil faţă de începutul anului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Câţi bani economisesc ungurii care trec graniţa în România pentru a face plinul la benzinării