Antena Meniu Search
x

Ce companii plătesc taxa de 1% din cifra de afaceri

Autorităţile din România caută soluţii pentru a aduna mai mulţi bani la bugetul de stat, iar una dintre soluţiile propuse ar fi ca anumite companii să plătească o taxă de 1% din cifra de afaceri.

de Redactia Observator

la 10.10.2023, 11:30

Peste 1.000 de companii din România ar urma să achite o taxă de 1% din cifra de afaceri
Peste 1.000 de companii din România ar urma să achite o taxă de 1% din cifra de afaceri - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Peste 1.000 de companii din România ar urma să achite o taxă de 1% din cifra de afaceri.

Situaţia economică din România nu pare să fie una tocmai grozavă, iar din acest motiv autorităţile pregătesc o serie de măsuri care ar urma să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat.

Printre măsurile propuse este şi aceea ca anumite companii să achite o taxă de 1% din cifra de afaceri. Se speră ca, prin această taxă, autorităţile să obţină un plus de 1,24 miliarde de euro la bugetul de stat.

Sunt peste 1.000 de companii în România care vor plăti taxa de 1% din cifra de afaceri

La prima vedere există informaţii care arată că peste 1.000 de companii din România ar urma să achite taxa de 1% din cifra de afaceri. Vorbim aici despre companii care au cifre de afaceri mai mari de 50 de milioane de euro.

Pe acelaşi subiect

Conform economica.net, specialiştii anunţă că, în cele din urmă, tot oamenii de rând ar urma să fie afectaţi de această măsură pentru că se consideră ca ar urma să fie taxate, practic, companii de la care cumpărăm cel mai mult, iar asta ar duce, inevitabil, la o creştere a inflaţiei.

Ce companii sunt exceptate de la taxa de 1%

La prima vedere pare că este încă departe de a fi lămurită problema companiilor care ar urma să achite taxa de 1% şi ce companii sunt exceptate de la plata taxei respective.

Totuşi, există informaţii conform cărora ar urma să fie exceptate de la plata taxei respective companiile unde statul este acţionar unic sau majoritar. De asemenea, ar putea fi exceptate de la plata taxei respective şi companiile de stat listate la bursă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Ce companii plătesc taxa de 1% din cifra de afaceri