Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă de vijelii puternice în toată ţara, până marţi noapte. 13 judeţe intră sub cod galben de vreme severă de mâine dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi alerte de vreme severă. Astfel, de azi, de la ora 10.00, până marţi noapte, este valabilă o informare de vânt puternic în toată ţara. Mâine dimineaţă, 13 judeţe intră sub avertizare cod galben de vijelii.

de Redactia Observator

la 29.07.2024 , 10:19

Informarea meteorologică este valabilă în intervalul 29 iulie, ora 10.00 – 30 iulie, ora 22.00. Pe parcursul zilei de luni (29 iulie), temporar vântul va prezenta intensificări în cea mai mare  parte a țării, iar marți, în special în centru, est și sud-est, precum și în zonele de munte.

Vor fi viteze  în general de 40...60 km/h. 

Cod galben de vijelii în 13 judeţe

Articolul continuă după reclamă

Mâine dimineaţă, 13 judeţe intră sub avertizare cod galben de vijelii. Astfel, în intervalul 30 iulie, ora 06.00 – 30 iulie, ora 22.00, în cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea și estul Munteniei  vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50...60 km/h și pe arii restrânse de 65...70 km/h.

Pe acelaşi subiect

Va fi cod galben în judeţele Bacău, Brăila, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Suceava, Tulcea, Vrancea şi Vaslui.

Caniculă în Bucureşti

Luni, este cod galben de caniculă şi disonfort termic în Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei. Se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 34...37 de grade, mai ridicate în sudul Olteniei.

Potrivit ANM, în Banat, Crișana, estul Munteniei, în Moldova și pe alocuri în Transilvania, valorile termice nu vor mai depăși 32...33 de grade Celsius. Judeţe vizate de alerta meteo sunt Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi municipiul Bucureşti.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Luaţi în calcul ca după pensionare să vă mutaţi în alt oraş?
Observator » Vremea » Alertă de vijelii puternice în toată ţara, până marţi noapte. 13 judeţe intră sub cod galben de vreme severă de mâine dimineaţă