Ce salarii se câștigă în retail în România. Diferenţă uriaşă de venit între un casier şi un manager
Sectorul de retail nu a fost afectat de pandemie şi şi-a păstrat dinamica locurilor de muncă în ultimii doi ani, ba chiar mulţi angajatori au lărgit paleta de oferte de muncă datorită creşterilor înregistrate pe business. Salariile în acest sector sunt între 1.900 de lei şi 28.000 de lei, domeniul fiind considerat unul dintre cele mai stabile din România.
Retailul rămâne unul dintre cele mai stabile și constante domenii din punctul de vedere al ofertei de locuri de muncă, dar și printre cele mai căutate de către candidați, conform datelor eJobs.ro.
Doar în acest moment, există aproape 8.000 de locuri de muncă disponibile pentru cei care doresc să se angajeze în retail. Nu doar că pandemia nu a afectat negativ dinamica locurilor de muncă din acest sector, dar mulți angajatori au lărgit paleta de oferte de muncă, datorită creșterilor înregistrate pe business.
Deși media salariilor din retail este scăzută față de alte domenii, la veniturile medii de bază declarate în acest sector, cel mai adesea se adaugă bonusuri și comisioane din vânzări. Astfel, mai mult de jumătate (53,8%) dintre angajații din retail câștigă sub 3.000 de lei net pe lună, potrivit datelor introduse de peste 350.000 de salariați în Salario, comparatorul de salarii marca eJobs. Totuși, 6,5% dintre angajați câștigă peste 7.000 lei net, mai arată datele celei mai mari platforme de recrutare din România.
Care este cel mai mare salariu din retail, în România
Cel mai mare salariu introdus în retail este pentru poziția de Director General, 28.000 lei net, iar cei mai curioși să afle dacă salariul lor este aliniat cu media pieței muncii sunt specialiștii care ocupă poziția de Agent de Vânzări.
Cele mari salarii medii nete din Retail sunt pentru pozițiile:
- General Manager: 14.300 lei
- Risk Manager: 12.000 lei
- National Sales Manager: 10.000 lei
- Manager IT: 8.600 lei
- Director Financiar: 8.000 lei
Pozițiile cu cele mai mici salarii medii nete din retail:
- Șef de tură: 2.080 lei
- Operator centru asistență: 2.000 lei
- Lucrător comercial: 2.000 lei
- Asistent promoții: 1.900 lei
- Casier: 1.900 lei
În ce oraşe se câştigă cel mai bine în retail
„Joburile din retail sunt foarte atractive în primul rând pentru tinerii aflați la început de carieră pentru că cerințele angajatorilor nu sunt prea mari, iar companiile oferă training-uri prin care-i pregătesc pentru viitoarea activitate. Cei care rămân în domeniu pot să-și crească semnificativ salariile, în funcție de compania pentru care lucrează și de dimensiunea ei. De exemplu, un director de vânzări poate câștiga și 25.000 de lei net. În majoritatea cazurilor, la salariul de bază al celor din acest sector, se adaugă bonusurile din vânzări”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.
Orașele cu cele mai mari salarii medii nete din retail sunt:
- București (3.500 lei net)
- Cluj-Napoca (3.000 lei net)
- Timișoara(3.000 lei net)
- Oradea(3.000 lei net)
- Iași (3.000 lei net)
Orașele cu cele mai mici salarii medii nete din retail sunt:
- Călărași (1.996 lei)
- Drobeta Turnu-Severin (1.750 lei)
- Pașcani (1.700 lei)
- Vălenii de Munte (1.700 lei)
- Petroșani (1.700 lei)
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰