Antena Meniu Search
x

Video Ce salariu are un funcţionar după 24 de ani de muncă. Bugetarii care n-au primit mărirea de 10% au ieşit în stradă: "Picătura care a umplut paharul"

Protestezi, primeşti bani! E schema de care profită bugetarii în an electoral. 100.000 de angajaţi vor primi 10% în plus la leafă până în septembrie. Unele categorii sunt nemulţumite de creşteri şi au ieşit iar în stradă. Majorările peste majorări vor aduce un deficit şi mai mare, atrag atenţia analiştii economici.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 23.05.2024 , 19:57

5% în plus din iunie şi încă 5% din septembrie. Sunt creşterile salariale de care vor avea parte o sută de mii de angajaţi de la stat

Marcel Ciolacu, premierul României: Vorbim în special de angajaţii din cultură, de la Registrul Comertului, Agenţiile de Mediu şi funcţionarii din primăriile sub 20.000 de locuitori.

Impactul bugetar va fi de peste un miliard de lei.  

Vezi și

Florin Andrei, profesor de finanţe: Guvernul vine şi calmează o presiune socială din partea angajaţilor statului, înainte de alegeri. Din păcate, niciodată nu am văzut un raport de performanţă pentru măririle salariilor bugetarilor. 

Pe acelaşi subiect

Sute de bugetari care n-au primit mărirea au ieşit în stradă

Ce-i mulţumeşte pe unii, îi nemulţumeşte pe alţii. Sute de bugetari care n-au primit mărirea de 10% au ieşit în stradă. 

Livia Ardelean, consilier Arhivele Naţionale Cluj: Deşi am luptat şi am depus eforturi disperate, guvernanţii au înţeles încă o dată să nu ne includă în această ordonanţă de urgenţă, făcându-ne promisiune deşarte, punându-ne să aşteptăm până la sfântu aşteaptă. 

Suzana Bodale, inspector Arhivele Naţionale Iaşi: Instituţia a ajuns aproape în pragul colapsului. Ceea ce vedem azi sub formă de protest e picătura care a umplut paharul. Am 24 de ani de muncă. Cu tot cu sporul de doctorat, nu trec de 5.800 de lei. 

Angajaţii din Guvern au organizat protestul umbrelelor

Angajaţii din Guvern au organizat protestul umbrelelor, nemulţumiţi de cât li s-a dat. 

Marcel Ciolacu, premierul României: Am văzut că există nemulţumiri faţă de această majorare considerată prea mică. Chiar în Guvern sunt angajaţi care protestează că muncresc prea mult pentru o mie şi ceva de euro pe lună. 

Am ajuns la 1,3 milioane de bugetari, iar cheltuielile cu salariile acestora reprezintă peste 20% din veniturile încasate la bugetul de stat. Suntem, de altfel, pe locul 4 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte ponderea acestor cheltuieli în buget. În ultimii 20 de ani, aceste cheltuieli au crescut de 10 ori. 

Florin Andrei, profesor de finanţe: De la începutul acestui an, avem o creştere de 9% în domeniul salarizării publice, ceea ce pune o presiune suplimentară pe buget. Avem un deficit de aproape 4%. Pe an, ne apropiem de 8%. Un deficit foarte mare.

Funcționarii publici vor beneficia şi de o decontare de 500 de lei pentru ochelarii de vedere. Până acum, doar magistraţii beneficiau de bani pentru ochelari, dar sumele erau mult mai mari. Guvernul a adoptat tot azi ordonanţa care prevede acest lucru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri economice » Ce salariu are un funcţionar după 24 de ani de muncă. Bugetarii care n-au primit mărirea de 10% au ieşit în stradă: "Picătura care a umplut paharul"