Antena Meniu Search
x

Ciolacu: Majorări salariale de 10% pentru angajaţii de la stat. Cine sunt cei care vor primi mai mulți bani

Marcel Ciolacu a anunţat că a fost pus în transparenţă un act normativ care prevede majorări salariale de 10%, în două tranşe. Sunt vizate, potrivit premierului, categoriile cu venituri foarte mici. Totodată, se vor face decontări de ochelari, în limita a 500 de lei.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 23:16

Premierul Marcel Ciolacu anunță majorări salariale de 10%. Cine sunt angajații de la stat care vor primi mai mulți bani - Hepta/Mediafax/Emanuel_Titus_iliesi

"A fost pusă în transparenţă (ordonanţa, n.r.) (...) Este o cerinţă europeană cu decontările pentru ochelari până în suma de 500 lei; iar restul vorbim de majorări de 5% şi 5% categoriilor care nu au primit, celor care au venituri foarte mici", a spus premierul, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres

Decontarea ochelarilor pentru toate categoriile

Marcel Ciolacu a menţionat că decontarea ochelarilor de vedere trebuie realizată pentru toate categoriile, nu doar pentru magistraţi.

Articolul continuă după reclamă

"Nu putem face legi pentru o anumită categorie, doar că ne putem... ne putem judeca între noi şi ne putem da dreptate. Guvernul trebuie să acopere întreaga umbrelă. Guvernul îşi permite 500 lei să fie decontaţi. Normal, cu un consult oftalmologic, că dacă n-ai nevoie, nu îţi iei ochelari", a precizat el.

Pe acelaşi subiect

Ciolacu a mai afirmat că Guvernul nu îşi permite majorări salariale mai mari pentru angajaţii din muzee sau bibliotecari. "În acest moment, din ceea ce am stabilit împreună cu ministrul Finanţelor, Guvernul României atâta îşi permite. Ea (ordonanţa, n.r.) este pusă în transparenţă. Dar eu vă spun că Guvernul României - ceea ce mi-a transmis mie Ministerul de Finanţe - este că acest efort bugetar şi-l poate permite România în acest moment. Şi eu cred că de la începutul anului, această abordare a fost una corectă şi echilibrată", a mai adăugat şeful Guvernului.

Reorganizarea ministerelor 

În ce priveşte reorganizarea ministerelor, premierul Ciolacu a declarat că "foarte multe" astfel de proiecte "sunt în transparenţă" şi că s-au coordonat cu Ministerul Justiţiei, astfel încât "să nu vină în avalanşă".

"Sunt foarte multe în transparenţă. S-au coordonat cu doamna ministru al Justiţiei, astfel încât să nu vină toate avalanşă, şi atunci şi acea amânare a fost tot în acest temei, şi am avut discuţia cu doamna ministru al Justiţiei, fiindcă trebuie totuşi urmărite. Presupun că în perioada următoare, ca întotdeauna, ca la noi românii, o să se facă pe ultima sută (de metri n.r.)", a mai spus premierul Marcel Ciolacu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri politice » Ciolacu: Majorări salariale de 10% pentru angajaţii de la stat. Cine sunt cei care vor primi mai mulți bani