Antena Meniu Search
x

Câţi bani câştigă angajaţii din construcţii. Cele mai mari şi cele mai mici salarii din industrie

Salarii în România. Peste o treime dintre angajaţii din construcţii au salarii cuprinse între 4.500 şi 7.000 de lei, iar media netă în domeniu este de 5.000 de lei pe lună, susţin reprezentanţii unei platforme de recrutare online din România.

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 23:36

- Shutterstock

Potrivit eJobs.ro, peste 11.000 de joburi au fost postate de angajatorii din construcţii de la începutul anului şi până acum, acesta fiind al şaselea cel mai activ angajator din economie, după domenii precum retail, servicii, call center/BPO, industria alimentară şi turism, relatează Agerpres.

Medie salarială netă de 5.000 de lei

"Nevoia de candidaţi pentru sectorul construcţiilor este mare pe tot parcursul anului, însă în sezonul cald creşte odată cu numărul proiectelor, dar şi pe fondul faptului că vedem mai mulţi muncitori care pleacă la muncă în străinătate. Este, chiar şi în afara acestui aspect, un domeniu cu o rată mare de fluctuaţie, astfel încât angajatorii au nevoie să recruteze permanent. Tocmai de aceea sunt şi printre cei care apelează cel mai des la soluţia importului de personal din Asia", a afirmat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro.

Articolul continuă după reclamă

Astfel, cu o medie salarială netă de 5.000 de lei, cei care lucrează în construcţii sunt plătiţi la un nivel similar cu angajaţii din inginerie, petrol/gaze sau crewing/casino şi peste cei din domenii, precum financiar, administrativ/logistică, producţie, auto sau resurse umane.

Pe acelaşi subiect

Cele mai mari salarii din industrie

Cele mai mari medii salariale din industrie au fost înregistrate pentru poziţiile de diriginte de şantier (6.600 de lei net), inginer de instalaţii (6.000 de lei), inginer proiectant (6.000 de lei), inginer construcţii (6.000 de lei), inginer electrician (5.500 de lei), specialist achiziţii (5.200 de lei) sau proiectant de instalaţii (5.200 de lei).

Cele mai mici salarii, pe de altă parte, au reieşit din datele introduse de cei care lucrează pe următoarele poziţii: sudor (4.000 de lei), tehnician (4.000 de lei) instalator (4.100 de lei), contabil primar (4.500 de lei), reprezentant tehnic (4.500 de lei).

Un muncitor în construcţii câştigă în medie 4.300 de lei, iar un lăcătuş 4.400 de lei, după cum arată datele Salario. Aceşti indicatori reprezintă medii nete, la nivel naţional, pentru toate judeţele şi nivelurile de experienţă.

Angajatorii oferă şi alte beneficii

"Vedem o creştere a nevoii de candidaţi care au între 2 şi 5 ani de experienţă în domeniu, însă, alături de ei, cei mai căutaţi sunt muncitorii calificaţi şi necalificaţi. Pentru a-i atrage, angajatorii nu doar că le pun la dispoziţie diverse facilităţi şi beneficii, ci sunt dispuşi să le ofere şi salarii mari doar pentru a bate palma pentru o perioadă mai lungă de timp", a adăugat Roxana Drăghici.

În ceea ce priveşte aplicările, din cele 4,3 milioane de aplicări înregistrate de la începutul anului şi până acum, 350.000 au fost pentru joburile din construcţii.

Este unul dintre puţinele domenii în care candidaţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani nu se află pe locul al doilea în clasamentul aplicărilor, ci abia pe locul al patrulea. Cel mai mult au aplicat cei din segmentul de vârstă 25-35 de ani, urmaţi de 36-45 de ani şi 45+. Aproape 200.000 de aplicări au venit din partea muncitorilor calificaţi şi necalificaţi.

Pe platforma de recrutare eJobs.ro sunt disponibile peste 24.000 de locuri de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri economice » Câţi bani câştigă angajaţii din construcţii. Cele mai mari şi cele mai mici salarii din industrie