Antena Meniu Search
x

Video Cea mai călduroasă iarnă din istorie a făcut economie la deszăpezire. Banii vor fi cheltuiţi la vară cu asfaltări sau reparaţii

Iarna blândă aduce economii în conturile drumarilor. Ce nu cheltuiesc iarna cu deszăpezirea, vor consuma la vară pentru asfaltări sau reparaţii. Primele calcule au fost făcute deja. În prima lună a acestei ierni s-au cheltuit doar jumătate din banii folosiţi în urmă cu un an. Economii au făcut şi primăriile, care îşi ţin propriile utilaje pe dreapta, chiar şi în toiul iernii. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 10.01.2023, 07:52

Vezi și

Lipsa zăpezii aduce bani în conturile companiei de drumuri. Prima factură din această iarnă este la jumătate faţă de cea emisă anul trecut pentru aceeaşi perioadă. Pentru curăţarea zăpezii de pe Drumurile Naţionale din Gorj, Secţia de Drumuri din Târgu Jiu a încheiat un contract de 52 de milioane de lei, valabil pentru patru ani.

Economie la deszpezire

Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova: Pentru luna noiembrie, ne putem raporta pentru că este lună facturată şi pe iarna 2022 – 2023, avem o reducere la buget undeva la 50%. Vorbim pe toată regionala DRDP Craiova. Toate aceste economii se vor regăsi în lucrările din vară. 

Singurele zone în care a fost nevoie de intervenţia utilajelor au fost cea montană şi pe porţiunile de drum unde s-a format polei. 

Pe acelaşi subiect

Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova: Noi avem asigurat un stoc undeva la 14 zile să acţionăm permanent. Iar tot ce va rămâne se va raporta pentru anul viitor. 

Economiile se simt şi în conturile primăriilor care se gospodăresc singure. Au utilaje proprii gata să intervină, dar vremea bună le ţine pe dreapta.

Ovidiu Pungan, primar Bălăneşti: S-a mai făcut economie la combustibil. Deszăpezirea pe drumurile comunale am făcut-o cu utilajele din dotare, se simte o economie la bugetul local. 

Ion Popescu, primar Drăguţeşti: Nu lucrăm cu societăţi, nu se risipesc banii publici. Până la urmă, consumăm doar motorina. 

Iarna aceasta a fost cea mai caldă din istorie. Chiar şi la început de Gerar, termometrele au indicat până la 20 de grade Celsius în unele zone din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Cea mai călduroasă iarnă din istorie a făcut economie la deszăpezire. Banii vor fi cheltuiţi la vară cu asfaltări sau reparaţii